Daha önce ev ve iş yeri sahibi olmayan orta gelirli vatandaşlara uygun fiyatlı, uzun vade ve düşük peşinatla ev sahibi olma imkanı tanıyan TOKİ konutları 6 Şubat Kahramanmaraş depremi nedeni ile askıya alınmıştı.

Binlerce vatandaş TOKİ konutlarının teslimini beklerken Zonguldak’ta da Alaplı, Çaycuma, Ereğli, Gökçebey, Bakacakkadı, Karaman, Çaydeğirmeni, Beycuma ve Merkez’de yapılacak konutlar için tarih merak ediliyor.

TESLİM TARİHİ NE ZAMAN?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, TOKİ eliyle yapılacak 250 bin konut hakkında geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada  6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketini hatırlatarak, "Deprem bölgesi için çok gülü bir çalışma başlattık. Burada inşaatlarımız devam ederken diğer şehirlerimizdeki sosyal konut çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Geçen yıl açıkladığımız 250 bin sosyal konut uygulamasında 50 bin konutun ihalesini yaptık. İstanbul'daki sosyal konutlar için çalışmaları tamamladık. Yılbaşından sonra onların da temellerini atmaya başlayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamada, proje kapsamında 2 yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabın 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamının bitirilip hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Uyarıyoruz! Dev kayalar kimin başına düşecek? Uyarıyoruz! Dev kayalar kimin başına düşecek?

Editör: U. G.