-ÖZEL HABER-

Yerel seçimler yaklaşırken Ak Parti ve MHP içinde yerel seçimi ittifakının olmayacağı merak ediliyor.
Ak Parti farklı tartışmalar ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile seçimin yeniden alınıp alınamayacağı üzerine görüş ayrılıkları dikkat çekerken ittifak arayışları hız kazandı.

ALAN BAHÇELİ BULUŞMASI
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmesinin ardından MHP ve Ak Parti tabanında ittifak arayışlarının kuvvetleneceği ileri sürülüyor. Ak Parti ve Alan’ın seçime daha rahat girmek ve kazanmak için en büyük şansının MHP olacağı ileri sürülürken MHP cephesinin hem yerel düzeyde hem de genel merkez düzeyinde nasıl bir adım atacağını ise zaman gösterecek. Alan, görüşmeye ilişkin bir açıklama yapmadı ancak Zonguldak’ın da ittifak yapılabilecek şehirler arasında olması için temasların devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Zonguldaklı gazeteci yayın esnasında öyle şeyler söyledi ki! Zonguldaklı gazeteci yayın esnasında öyle şeyler söyledi ki!

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?
MHP lideri Devlet Bahçeli yerel seçimdeki stratejik hedeflerini açıklayarak Ak Parti’yi rahatlatan sözleri ile dikkat çekmişti.
İşte Bahçeli’nin Zonguldak Belediye Başkanı Alan’ı ve Ak Partili belediyeleri rahatlatan o açıklaması;
Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Mahalli İdareler “Seçimlerinde takip edeceğimiz birinci stratejik hedefimiz; mevcut belediye başkanlıklarımızı muhafaza ederek bunun üzerine yenilerini ve hatta daha çoğunu eklemektir.
İkinci stratejik hedefimiz; Cumhur İttifakı’nın doğasına ve ruhuna muvafık hareket edip muhalefet partilerinin yönetimindeki belediyelerin yürek yaralayan makus ve meyus hallerine son vermektir.
14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde elde edilen demokratik başarıyı yerel yönetimlerde perçinlemek, Türk ve Türkiye Yüzyılı yürüyüşüne ivmek vermek boynumuzun borcudur. Gayret bizden, tevfik Allah’tandır. Yerel yönetimlerin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle birleşik ve bütünleşik yapısı, merkezi yönetimle tek ses ve tek nefes oluşu Türkiye’mizin medeniyetler ve milletler mücadelesinde büyük bir kozu olacaktır. Milletimize olan güvenimiz ve inancımız tamdır.
14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta havlu atan muhalefet partileri, 31 Mart 2024 tarihinde de kaybedecek”

GEÇEN SEÇİMDE NE OLDU,
MHP YÖNETİMİ NE DİYECEK?

Zonguldak Belediyesi için muhtemel bir Ak Parti MHP ittifakının gündeme gelmesi örgütler içinde de konuşulmaya başlandı.
Geçtiğimiz seçimde hem Belediye Başkanı seçilen Alan, seçimi ittifaksız kazanacağını belirterek yanaşmamış hem de Belediye Başkan Yardımcılığı teklif edilen MHP Adayı Hamdi Ayan böyle bir ittifak oluşumuna karşı çıkmıştı.
Yeni dönemde partilerin nasıl bir strateji izleyeceğini ise gelecek günler gösterecek.
Diğer yandan Ak Parti içinde Selim Alan’ın yeniden adaylığına karşı çıkmak isteyen bazı isimlerin; “İttifak olacaksa başka isimle de kazanılır” benzeri yaklaşımlarla Alan’ın önünü kesmeye hazırlandıkları ileri sürülüyor.

Editör: Kağan İslamoğlu