Birçok sosyal medya kullanıcısı, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na YSK'ya gitme çağrısı yaparken Twitter'da #yskitirazsüresiniuzat kampanyasını başlattı.

CHP'li 21 il Belediye Başkanları Genel Merkezde! CHP'li 21 il Belediye Başkanları Genel Merkezde!

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’dan hatalı tutanaklara ilişkin açıklama geldi.

Uzun sosyal medyaya yansıyan Yüksek Seçim Kurulu ile ıslak imzalar arasındaki hatalara ilişkin olarak “Buna benzer sadece merkez ilçede 30’dan fazla tutanak var. Hepsini tek tek tespit edip itiraz ediyoruz” dedi.

14 Mayıs seçimleri sonrası CHP ve Ak Parti oylarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı oylarının da YSK’nın sistemine hatalı girildiği ve tutanakların hatalı tutulduğu iddiaları sosyal medyada hızla yayıldı.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun da konu ile ilgili Z HABER’e konuşarak
“Sandık görevlileri ve sandık başkanları hatalı bir şekilde tutanak hazırlayıp oyları bağlamış. Bize gelen veriler farklı YSK’nın sistemine girilen veriler farklı. Bunun gibi Zonguldak Merkezde en az 30 sandık var. Diğer ilçelerde de bu gibi durumlar olduğunu biliyoruz. Bize iletilen hatalı bütün tutanaklara itiraz ettik. Sürecin takipçisiyiz. 28 Mayıs seçimlerine hazırlanıyoruz” dedi.

Editör: U. G.