Kozlu'da genç kızların uygunsuz fotoğraflarını çeken şüpheli serbest bırakıldı! Kozlu'da genç kızların uygunsuz fotoğraflarını çeken şüpheli serbest bırakıldı!
Zonguldak’ta sivil toplum kuruluşları Gazze’de yaşanan zulme dur demek için Madenci Anıtı önünde toplanarak basın açıklaması yaptılar.
TÜGVA Zonguldak İl Temsilcisi Sezer Şener, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Kendi yolunda cihad edenlere izzet, yolundan yüz çevirenlere zillet elbisesi giydiren Allah’a hamdolsun.
Tarih boyunca haddini aşmış nice tağutları helak eden, yeryüzünün mustazaflarına özgürlükve salih kullarına yeryüzünün verasetini vaad eden rabbimize hamdolsun
Değerli dostlar; Gazze’ deki soykırım ve bütün yoksunluklara rağmen şanlı direniş 6. Ayını da geride bıraktı. Altı gün savaşlarında bölgenin en güçlü ülkelerini dize getiren İsrail, neredeyse yirmi yıldır abluka altında tuttuğu gazzedirenişine karşı hiçbir askeri başarı elde edemedi.
Gazze, direnişiyle onurlu ve aziz…
Ümmet; ramazan, iftar ve hatta bayram telaşıyla mahcup ve maalesefzelil…
Gazze, direnişiyle, şehadetleriyle ders vermeye, uyandırmaya, diriltmeye devam ediyor.
İslam dünyası ise anlamıyor.
Nitekim, Filistinli imam Mahmut Hasanathutbeye çıkarak; “30.000 tane şehidin, 70.000 tane yaralının, 100.000 tane sakatın, 2 milyon evsiz ve aç susuzun uyandırmadığı, bir şey anlatmadığı bir ümmete ben buradan konuşsam ne olur konuşmasam ne olur, kamet getirin de namazımızı kılalım” dedi ve hutbeden indi.
İnsanlık için feveran, ümmet için sitem olan bu haykırışı çok iyi anlıyoruz. Acziyetimiz yüreğimizi sıkıştırıyor, mahcubiyetimiz tevil kaldırmıyor.
Ama bizler, biz sussak datarihin susmayacağını bilerek konuşmaya, gücümüz yettiği sürece konuşmaya, gücümüzün yettiği her şeyi yapmaya devam edeceğiz.
Dualarımız ısrarlı bir şekilde devam edecek. Yardımlarımız, boykotumuz kesintisiz sürecek biiznillah.
Ne Gazze'de, ne başka coğrafyalarda tüm zulümlerin kökü kazınıp, tüm zalimlerden hesap sorulana kadar durmayacağız.
Yeryüzünde direnişin ve umudun adı olan Gazze, zaferinde adı olacakinşaallah.
İsrail’e İhracat Kısıtlamasını çok geç kalınmış olsa da olumlu, ama yetersiz buluyoruz.
İsrail rejimi ile yapılmış siyasi, askeri, ekonomik ve ticari bütün anlaşmaların fesh edilmesi, Adana İncirlik'te ve Malatya Kürecik'te yer alan Amerikan üslerinin derhal kapatılması,başta İskenderun limanı olmak üzere tüm limanlarımızdan İsrail’e yapılan tüm ticari faaliyetlerin sonlandırılması şeklindeki taleplerimizi tekrarlıyoruz.”
Editör: Şeyma Kaya