Zonguldak’ta etkili olan selin ardından bir gün arayla iki defa sel baskını yaşanan Ilıksu’da derenin ağzı haftalardır kapalı.

Aradan geçen yaklaşık 2 aya rağmen manzara değişmedi. Derenin denize ulaştığı bölgede oluşan bend suyun geçişine izin vermeyecek veya hızını kesecek büyüklükte. Bu da gelen yağışın geri basması demek. Yeni yağmur ile birlikte daha öncekinden çok daha büyük bir sel baskını kaçınılmaz.
Haftalardır devam eden manzara karşısında hiçbir yetkili veya kendisini sorumlu hisseden ismin yaşanabilecekleri hesaba katarak tedbir almaması vatandaşın da tepkisine neden oluyor.

GEÇMİŞ OLSUN DEDİLER VE GİTTİLER!
Aynı noktada  zaman zaman yaşanan sel sonrası gelen yetkililer; “Geçmiş olsun” diyerek gitti.
DSİ’nin iş makineleri kısmen temizlik yapıp çekildi.
Ancak özellikle yağmurlarda ciddi risk taşıyan derenin önünde biriken kum ve çakılların neden temizlenmediği, dere yatağının riskli bölgelerinin neden tam temizlenmediği öğrenilemedi.

Kene kabusu başladı! Kene vakalarında yanlış yöntem ölüme sebep oluyor! Kene kabusu başladı! Kene vakalarında yanlış yöntem ölüme sebep oluyor!

ŞİDDETLİ YAĞMURLAR YAKINDA
Z HABER olarak 17 Eylül itibariyle not düşüyoruz. Meteorolojik verilere göre önümüzdeki haftalarda yine şiddetli yağmurlar var. Ve şimdiden Ilıksu ve diğer riskli bölgelerde yeni tedbirler almak şart. Yaklaşık 2 ay önce yaşanan selde büyük zararlar gören Zonguldak ve ilçeleri aslında çok daha vahim sonuçları yaşamaktan kıl payı kurtulmuştu.
Yaşanan bunca örneğe rağmen Ilıksu’da ortaya çıkan manzara; “Yetkililer nerede?” sorusunu akla getirdi.

Zonguldak güne sel ile uyandı! Zonguldak güne sel ile uyandı!

Editör: Melisa Sapaz