Zonguldak Tabip Odası seçimleri tamamlandı. 2024 yılında kurulan Zonguldak Çağdaş Hekim Grubu, 2026 seçimlerinde yürüttüğü yoğun çalışmalara rağmen istediği sonucu elde edemedi.
Çağdaş Hekim Grubu, seçim sürecinde 11 hastane, 19 aile sağlığı merkezi, 2 diyaliz merkezi, 1 toplum sağlığı müdürlüğü, 2 ilçe sağlık müdürlüğü, 1 sosyal güvenlik merkezi ve 1 maden ocağını ziyaret etti. Ayrıca Bartın Tabip Odası, KESK, TMMOB, Zonguldak Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği ve çeşitli basın kuruluşlarıyla görüşmeler gerçekleştirildi. Grup, kamucu sağlık politikaları ve halk sağlığını önceleyen vizyonunu meslektaşlarına ve kamuoyuna aktardı.
Ancak, Tabip Odası’na zorunlu üyeliğin kaldırılması, hekimlerin apolitikleşmesi ve mevcut üye yapısının değişime kapalı olması nedeniyle bu destek sandığa yansımadı. Çağdaş Hekim Grubu, “Bize oy verecek kitle Tabip Odası’na üye olmadığı için hekimlerin gerçek iradesi seçim sonuçlarına yansımadı” açıklamasında bulundu.
Seçim sürecinde karşı liste tarafından yürütülen karalama kampanyaları ve etik dışı davranışlar da eleştirildi. Çağdaş Hekim Grubu, bu tutumların sağlıkta şiddeti körükleyebileceğini belirterek yetkililerin uyarılması gerektiğini ifade etti.
Seçim sonucunda yeniden başkan seçilen Şenol Yavuz, daha önce 5 dönem başkanlık yapmıştı. Çağdaş Hekim Grubu, Yavuz’un başkanlığı döneminde Tabip Odası’nın üye sayısını artırmadığını ve halk sağlığına yönelik anlamlı bir çalışma yürütmediğini savundu.
Grup adına açıklama yapan Dr. Metin Pehlivan, “Ben kendi politik kimliğimi saklamadan, deontolojik değerleri öncelleyen bir seçim kampanyası yaptım. Bu benim son adaylığım oldu. Benden sonra gelecek arkadaşların çok daha güzel işler başaracağına inanıyorum” dedi.
Pehlivan, sözlerini Nazım Hikmet’in dizeleriyle bitirdi:
“Ve elbette ki, sevgilim, elbet,
dolaşacaktır elini kolunu sallaya sallaya,
dolaşacaktır en şanlı elbisesiyle:
işçi tulumuyla
bu güzelim memlekette hürriyet…”
Çağdaş Hekim Grubu, seçimleri kaybetse de mücadelesini sürdürme kararlılığını vurguladı.




