Zonguldak’ın en kalabalık mahallesi Bahçelievler’de vatandaşlar otopark sorunları nedeniyle sık sık sorun yaşarken otopark zorunluluğu binaların otopark alanları ise konut veya ticari alanlara çevrilmeye devam ediyor.

Son yıllarda sık sık gündeme gelen sorun sonrasında yeni yapılan binalara getirilen otopark zorunluluğu başta uygulansa da sonrasında kitabına uydurularak kıyak geçiliyor.

İşte son örnek. Fotoğraf  Bahçelievler Mahallesi Mehtap Sokak’tan. Otopark alanı ticari alan veya konuta dönüştürülmek üzere hazırlanmış. Zonguldak Belediyesi’nin bu ve benzeri yerleri neden görmezden geldiği anlaşılamazken Z HABER’e ulaşan vatandaşlar; “Böyle uygulamalar. Apartman yönetiminin kararlarına bırakılamaz. İmtiyazlı kişiler, belediyede adamı olanlar bu kararları alıp rant uğruna otopark alanlarını iş yeri veya konut çeviriyor” diye konuştular.

TİCARETHANE RUHSATIMIZ VAR KONUTA ÇEVİRİYORUZ

Haberin ardından Z HABER’e ulaşan hak sahipleri ise bahse konu yerin ticarethane ruhsatının bulunduğunu belirterek  ihtiyaç değişikliği nedeniyle konuta çevrildiğini belirttiler. Burasının çıkmaz sokak olduğunu ve otopark alanı diye belirtilen  giriş katının en başta ticarethane olarak düzenlendiğine dikkat çeken hak sahipleri, otopark alanının binanın ön kısmındaki alan olduğunu ve her şeyin hukuka uygun olduğunu söylediler.  Diğer yandan binanın  önünden geçen mahalle yolunun otopark olarak belediyece şahıslara terk terk edildiği öğrenildi.