Kura listesinin yayınlanması ile Zonguldaklı olmadığı hatta yabancı uyruklu olduğu anlaşılan isimler hakkında açıklamada bulunan Yavuzyılmaz “Bunlar da mı Zonguldaklı?” dedi.

Yavuzyılmaz  Z HABER’e özel yaptığı açıklamada binlerce Zonguldaklı’nın kendi memleketlerinde, yıllardır işsiz kalıp, TTK’ya girme hayali kurarken yabancı uyrukluların listeye alınmasını kabul etmediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) alınacak 2 bin madencinin alım şartları geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Söz konusu şartlara baktığımızda ise ‘T.C Vatandaşı Olmak’ koşulunun bulunmaması başta olmak üzere ‘Zonguldak’ta ikamet ediyor olma’ şartına bir zaman sınırlamamasının konulmaması ve adayların seçiminde en bilinir ve güvenilir yöntem olan top havuzu yerine elektronik kuranın tercih edilmiş olmasına tepki göstermiştik.

Söz konusu tepkilerimizin ardından ise gördüklerimiz ne yazık ki ne denli haklı olduğumuzu bizlere bir kez daha gösteriyor.

Muslu Belediyespor şampiyonluk yolunda! Muslu Belediyespor şampiyonluk yolunda!

Öncelikle, Zonguldak’ta ikamet ediyor olma şartına bir zaman sınırlaması konulmadığı için basit bir ikametgâh değişikliği ile Zonguldak’ta yaşamayan binlerce kişi kuraya girebildi. Halbuki bunun yerine TTK’ya işçi alımı haberinin verildiği tarih baz alınarak sınırlama getirilebilir ve gerçekten Zonguldak’ta yaşayanlara hak tanınırdı. Hükümet bunu yapmak yerine Zonguldaklıya şirin gözüküp arka kapıdan Zonguldak dışından işçi alımına kapı araladı.

Dün itibariyle de İŞKUR tarafından kuraya gireceklerin belirlendiği nihai liste kamuoyuna duyuruldu.

Listeye baktığımızda ise isim ve soy isimleri itibariyle yabancı uyruklu oldukları da görülen kişiler göze çarpmakta. İsminden anlaşılamayan ancak yabancı uyruklu da olan kaç kişi var o da belli değil.

Bu adayların, Zonguldak’ta ne zamandır ikamet ettikleri, Zonguldak’ta bulunma nedenleri, Türk vatandaşı olup olmadıkları, vatandaşlık kazandılar ise bunun hangi şekilde ve ne zaman gerçekleştiği konularında yetkilerin açıklama yapmasını bekliyoruz.

Binlerce Zonguldaklı, kömürün başkentinde ve kendi memleketlerinde, yıllardır işsiz kalıp, TTK’ya girme hayali kurarken; kâğıt üstünde Zonguldaklıya güya ayrıcalık tanıyan, ama arka kapıdan yabancı uyruklulara bile göz kırpan bu anlayışı kabul etmiyoruz.”

Editör: U. G.