Zonguldak’ta yapımı tamamlanan ancak eksikleri nedeniyle kesin kabulü yapılamayan Atatürk Devlet Hastanesi’nin hem bulunduğu yerdeki yerleşke problemleri hem de otoparksız yapılması nedeniyle yaşanan sorun sokak aralarına doğru uzanıyor.
Hastanenin önünde ve çevresinde yaşanan otopark sorunu beraberinde kavga ve gerilimi de beraberinde getirdi.
Yaşanan sıkıntılar rezilliğe dönerken hastaneye gelen vatandaşlar ile çevrede oturan vatandaşların otopark kavgalarının başka bir boyuta taşınmasından endişe ediliyor.
Hastanenin üç yönünde yol üzerinde yaşanan otopark sorunu nedeniyle hastane çalışanları da mağdur.

Kargidan "Belediye otobüslerini geri çekeriz" Kargidan "Belediye otobüslerini geri çekeriz"

YÜZÜMÜZE GÖZÜMÜZE BULAŞTIRDIK
Zonguldak’ta uzun yıllar devam eden hastane yeri tartışmalarının ardından aynı yerine yapılan hastane konusunda yeni doğan sorunlar nedeniyle Yayla Ortaokulu ve Kız Meslek Lisesi’nin yıkımı gündeme gelmişti.
Planlı şehirleşme ve dönüşüm fırsatı inat ve beceriksizlik nedeniyle şehir merkezinde yeni bir kaosu da beraberinde getirdi.
Zonguldak’ın pek çok sorununda olduğu gibi ortak akıldan yoksun, bölgesel  planlamalardan uzak, dayatmacı anlayışın şehre kazandırdığı kaosun son adımı olan Atatürk Devlet Hastanesi oldu. Hastane çevresinde otopark kavgaları nedeniyle yakında bir cinayet yaşanır ise kimse şaşırmasın.

Editör: Bekir Ekici