19-28 Nisan tarihleri arasında İzmir Kitap Fuarında düzenlenen imza günü ile tüm kitapseverler bir araya geliyor. Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi eski öğretmenlerinden Ahmet Güler de 22-23 Nisan tarihlerinde okuyucuları için İzmir Kitap Fuarında düzenlenen imza gününe katılıyor. 

Türkiye, Zonguldak Kömürspor’u küme düşürten şaibeli maçı konuşuyor! Türkiye, Zonguldak Kömürspor’u küme düşürten şaibeli maçı konuşuyor!

AHMET GÜLER KİMDİR?
Ahmet Güler, 01-12-1963 tarihinde Zonguldak-Kozlu'da doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. Öğretim yaşamına başladığı Zonguldak Namık Kemal ilkokulunun ardından, Zonguldak Merkez Ortaokulunu ve sonrasında Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesini bitirdi. Aynı yıl (1980) girdiği Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu, 1982 yılında Gazi Üniversitesinin kurulması ile Teknik Eğitim Fakültesine dönüştürüldü. Buradan Motor ve Meslek dersleri öğretmeni olarak mezun olduktan sonra ilk görev yeri olarak 1987 yılında Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde öğretmenlik mesleğine başladığı kamudaki öğretmenlik yaşamını 2013 yılında emekli olarak Ankara'da tamamladı. Eğitimciler Derneği süreci dahil, Eğitim, Bilim ve Kültür Emekçileri Sendikasının (EğitimSen) ve Eğitim İş Görenleri Sendikasının (Eğitim-iş) Zonguldak kurucu üyeleri arasında yer aldı. Zonguldak Kültür Eğitim Vakfı, Zonguldak Teknik Eğitim Vakfı gibi sivil toplum örgütlerinde kuruluşlarından itibaren yer aldı. Yaşamının büyük bölümünü geçirdiği Zonguldak'ta Şiirimin Ustası olarak belirttiği Mehmet Yılmaz Karaibrahimoğlu'nun sahipliğini üstlendiği; Osman Günay, Fahrettin Koyuncu, Orhan Tuleylioğlu ve Nusret Öztürk ile birlikte Uğraş (Kültür-Edebiyat) dergisinin bir yıl süreyle çıkartılmasında katkıda bulundu. Bu süreçte tanıştığı ve dostluklarını edindiği Zihni Anadol, Kemal Özer ve Güngör Gençay şiirlerinin olgunlaşmasında önemli bir işleve sahip oldu. Üniversite yıllarında bir gençlik hevesi ile başladığı şiir ile dostluğu hiç bitmedi, her zaman kendini bir şair olarak değil, şiir dostu olarak tanıttı. 1993 yılından başlayarak 40 yılı aşkın bir zamandır çeşitli ulusal ve yerel gazete-dergilerde şiirlerinin yanında değerlendirme yazıları yayınlandı.

Editör: Tuğçe Atalar