Zonguldak Çaycumalı Fatih Yiğit isimli şahıs İstanbul’da Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’nde çalıştığı zamanlarda ucuza mal alıp pahalıya sattığını belirterek çok sayıda kişiyi mağdur etti. Konu hakkında Z HABER’e konuşan Fatih Yiğit’in köylüsü olduğunu berlirten bir vatandaş “Yaklaşık 80 milyon TL dolandırıldık. Sadece ben değil çok sayıda mağdur var” dedi.

Korku dolu anlar! Doğalgaz borusu patladı! Korku dolu anlar! Doğalgaz borusu patladı!

“MESLEĞİNİ KULLANARAK KOLAY PARA VAADETTİ”

Piyasa değeri yüksek olan çok sayıda ürünün gümrükte el konulduktan sonra çok ucuza satın aldığını ve pahalıya satarak yüksek kar elde ettiğini belirten Fatih Yiğit ilk olarak akrabalarını sisteme dahil etti.

Sisteme sonradan dahil ettiği kişilerden aldığı paraları sisteme daha önce girenlere dağıtarak güven kazanan Yiğit bu kez Zonguldaklı gurbetçileri hedef aldı.

Kısa süre içerisinde akrabaları ve köylülerini kandıran yiğit gurbetçilerden de toplu para aldıktan sonra kayıplara karıştı.

“SAHTE DEKONTLARLA GÜVEN KAZANDI”

Gümrükten ucuza aldığı ürünleri çok yüksek fiyatlara sattığını iddia eden Fatih Yiğit sahte banka dekontları ile güven kazandı. Yüklü miktarda para dağıtan Fatih Yiğit dağıttığı paranın çok daha fazlasını alarak bir anda ortadan kayboldu.

“SORUŞTURMA BAŞLATILDI FATİH YİĞİT KAYIP”

Verdikleri paraların geç yatması veya hiç yatmaması üzerine şüphelenen mağdurlar Fatih Yiğit’e ulaşamadıklarını belirterek Çaycuma’da savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Geniş kapsamlı yürütülen dosyada mağdurların ifadelerinin alınmasının ardından Fatih Yiğit hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Yiğit’in çalıştığı kurumla ilişkisinin kesildiği ve şu an kayıp olduğu öğrenildi.

Editör: U. G.