Erdemir 59 yaşında Erdemir 59 yaşında

Hafta sonu boyunca sahilde biriken çöpler temizlenmeyince serinlemek için plaja gelen vatandaşlar belediye ekiplerine tepki gösterdi.
Zonguldak’tan Ereğli’ye denize girmek için gittiğini belirten bir vatandaş ZHABER ihbar hattına ulaşarak “Belediye ekipleri bu duruma nasıl kayıtsız kalabilir? Bizzat arayıp şikayet etmemize rağmen çöpler alınmadı. Zonguldak halkına bu mu layık görülüyor?” dedi.
Kdz. Ereğli Alaplı arasında bulunan plajlar mevkiinde çadır ve kulübelerin arkasında ve yol kenarında oluşan çöp yığınına belediyeler “Bizim alanımız değil” diyerek müdahalede bulunmadı.
Plaja giden bir vatandaş “Sabah gittiğimizde çöpler oradaydı. Öğle saatlerinde havanın ısınması ile koku daha da arttı. Plaja güzel vakit geçirmek için geliyoruz. Kozlu’da şırıngalardan tıbbi atıklardan kaçmak için buraya geldik burada da çöp yığını var. Zonguldak halkı bunu mu hak ediyor. Belediyeyi arıyorum orası bizim bölgemiz değil diyor. Öbür belediyeyi arıyorum oda benim bölgem değil diyor. En son en yetkili kişilere ulaşmayı başardık. Çöplerin alınacağını belirttiler ama hala alan olmadı. Çocuk bezinin alkol şişelerinin arasında deniz girmek ne kadar sağlıklı. Belediyenin bir çöp arabası yollayacak imkanı yok mu?” diyerek yetkililere serzenişte bulundu.

Editör: Melisa Sapaz