Zonguldak'ta 22 Mayıs 2025 Perşembe günü Milli Egemenlik Caddesi üzerinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan 80 yaşındaki Rukiye Solmaz, kamyon çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazanın ardından, aynı noktada sık sık yaşanan kazalar yeniden gündeme geldi.
Aynı bölgede son 6 ayda 3. kez ölümlü kaza yaşanması Zonguldak’ta büyük tepki çekti. Vatandaşlar, uzun süredir bu noktaya üst geçit yapılmasını talep ediyor.
TAHSİN ERDEM “ÜST GEÇİRİN BAKIMINI YAPACAK PARAMIZ YOK” AÇIKLAMASI YAPMIŞTI
Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem dün akşam saatlerinde vatandaşlar tarafından “Ölüm yolu”na yapılmasını istedikleri üst geçit ve yürüyen merdivenler için “Üst geçit yapılacak ama bakımını yapacak paramız yok” şeklindeki açıklaması tepki çekti.
VATANDAŞLAR SOSYAL MEDYADAN ÜST GEÇİR ÖNERİLERİ GELİYOR
Zonguldak Milli Egemenlik Caddesi’ne yapılması planlanan üst geçit ve köprü için vatandaşlar sosyal medyalarından köprü ve üst geçit önerileri getiriyor
Zonguldak’ın sevilen isimlerinden Bulut İşçi yaptığı paylaşımda yapılacak üst geçidin TTK Merkez Atölyesi ile MEKSA’nın birlikte yapmaları yönünde öneride bulundu.
DEMİR Mİ OLSUN, AHŞAP MI? AMA BİR AN ÖNCE OLSUN!
Vatandaşlar hem demir hem de ahşap üst geçit önerileri sundu. Yetkililer ise üst geçidin nasıl, ne şekilde yapılacağına karar verecek merciler.
NASIL OLACAĞININ HİÇ ÖNEMLİ YOK! YETERLİ ARTIK ÖLÜM OLMASIN!
Köprü ve üst geçit bira önce yapılsın da demir olmuş, ahşap olsun hiç önemi yok. Önemli olan artık can kaybı olmasın! Şu andan itibaren yaşanacak bir ölümlü kazanın altından kimse kalkamaz.