CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Harun Akın Zonguldak Belediyesi bütçesi için açıklamalarda bulundu.Akın projelerinden bahsederek şu ifadeleri kullandı:

Baraj maçında karşılaşacaklar! Baraj maçında karşılaşacaklar!


ZONGULDAK BELEDİYESİ'NİN GELİRLERİNİ ARTTIRACAĞIZ. DENİZ OTOBÜS SEFERLERİNİ KOYACAĞIZ DENİZDEN PARA KAZANACAĞIZ. DOĞA VE YÜRÜYÜŞ TURİZMİNİ GELİŞTİRECEĞİZ

Zonguldak Belediyesi'ni gelirleri çok az. Bütçesini inceledim. 2023 yılında işte bu yılda yapılıyor ya 2024'ün bütçesi mecliste kabul görüyor. 2024'de sıfır zamla giden bir bütçe. Eğer bu kadar çok Zonguldak enflasyonu halletmişse bence merkez hükümete de destek olsun bu belediye. Yani neye göre sıfır zamla e şunu gösteriyor.  demek ki seçildik sonraki ilk mecliste o günün Türkiye'deki dolar şartlarından yeni zamlara hazırlıklı olun demek oluyor yani. Yani bunların hepsine bakarak geliyoruz. 
Zonguldak'ta doğa ve yürüyüş turizmini geliştirerek Avrupa'dan turist çekmeyi planladıklarını ifade eden Harun Akın şunları söyledi;
"Harun Akın'ın Zonguldak belediye başkanlığında Zonguldak Belediyesi'nin gelirleri artacak arkadaşlar. Tabii hemen sorabilirsiniz. Ne geliri artacak?  Zonguldak'ta kömürün yanına koyacağımız çeşitlemeler var. Deniz memleketyiz.
Denizden taşımacılığı düşünüyoruz. Yani Amasra'yla Ereğli arası izin alabilirsek Akçakoca'ya kadar deniz otobüsleriyle  denizden para kazanmayı, plajlarımızı artırmayı  deniz kenarlarındaki  restoranlarımızı, kafelerimizi, eğlence yerlerini konaklama yerlerini arttırmayı düşünen çok ciddi projelerimiz var.
Bunun yanında  Zonguldak'ın doğasının güzelliğini meşhurdur. Zonguldak'ta  çok ciddi, Avrupa'nın en pahalı turizm olan treking turizmi diyorlar buna. Doğa yürüyüşü var. Zonguldak'ın çok elverişli alanları olduğunu biliyorum. Buralarda Zonguldak Belediyesi olarak çok güzel konaklama yerleri, bungalov tipi, turizme yönelik ilgili firmalarla da çalıştıktan sonra Avrupa'dan Zonguldak'a turist çekmek istiyoruz.
Tünellerimiz var.  mağaralarımız var. 
 onun yanına turizm yürüyüşlerini koyduğumuz zaman denizle buluşturduğumuz zaman bambaşka bir turizm kenti ortaya çıkıyor. buna çok kafa yoruyorum. 


DENİZ YAVUZYILMAZ ŞU ANDA GÖLGE ENERJİ BAKANIMIZ VE CHP'DE ÇOK ÖNEMLİ BİR MAKAMDA OLMASI SEVİNDİRİCİDİR.
Milletvekili Deniz Yavuzuılmaz enerjiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmasın değerlendiren Harun Akın sözlerine şu şekilde devam etti:
"Bunu çok önemli önemli buluyorum. Böyle Deniz Yavuzyılmaz vekilimiz Genel Başkan Yardımcımız aynı zamanda şu anda MYK üyesi ve Enerji Bakanlığı, Gölge Enerji Bakanı. siyasi geçmişinde bugüne kadar Zonguldak'ta böyle bir önemli  koltuk kazanmadı sandıkta. Yani bizim en büyük sorunlarımızdan biri de parti meclis Ve MYK'da temsil edilememesini istedi. Çünkü Zonguldak'ta ııı yaptığım hem bu adaylıklarla ilgili hem çalışmalarla ilgili orada bir arkadaşınızın olmaması bizi hep böyle sıkıntıya sokmuştu. O yüzden Deniz Vekilimiz genç yaşta ıbence güzel de milletvekilliği yapıyor Yani hiç onu  gerçekten tebrik ediyoruz tekrar. Çünkü ben şehir dışında da ııı bir proje yaptım. Iıı bu projede yaparken tabii büyük bir projeydi. Projenin başındaydım. Iıı ticari bir iş, alışveriş yaptık. İhale ettik. Mal aldık.  çok yabancı insanlarla Konuştuk. Eee tabii tanışırken işte biz de kendimizi tanıtıyoruz. Zonguldak'ta izliyoruz. kimisi gidiyor eski milletvekiliyiz. Ve hemen bana Deniz Yavuzuılmaz'ın o günkü işte Türkiye gündemiyle ilgili çalışmalarını  söylemelerini yaşayan bir arkadaşımız. Tabii kurultayda böyle önemli bir yere geldi. Yani bir de hiçbir listede yokken geldi. O da bir ilk. O da bir ilk. Yani listelerde olmayıp da orada Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurultaylarını çok iyi bilirim. Orada öyle listeye girmek öyle çok kolay bir iş değil. Değil. onu başardı. Tabii ki iyi bir önemli yerde. İnşallah biz de o rüzgarla birlikte Zonguldak Belediyesi'ni de  alarak tekrar AKP'den  onun yanına koyarsak bence çok şık olacak diye düşünüyoruz"

Editör: Bekir Ekici