Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde köpek nüfusunun fazla olması nedeni ile Ankara Sokaktaki Patili Canları Yaşatma Derneği devreye girdi.
Dernek Başkanı Alper Karmış sık sık Zonguldak’a gelerek sokak köpekleri için çalışma yaptığını belirterek bu kez de Filyos’ta bulunan 7 köpek için seferber olduklarını ifade etti.
Belediyelerin sokak hayvanları için yeterli çalışma yapmadığını belirten Karmış Z HABER’e konuşarak şu ifadeleri kullandı:
“Filyos’tan toplam 7 köpek getirdik. 2 tanesi tedavi altında 5 tanesi de kısırlaştırıldı. Tedaviye alınanlar bir süre daha kliniklerde kalacak, kısırlaştırılan 5 köpek ise Filyos’a geri bırakılacak. Zonguldak’ta köpek nüfusu çok fazla, özellikle cins köpekler avcılıkta kullanılıyor. Sonra sokağa salınıyor. Filyos’a geldiğimizde durum içler acısıydı. Hemen bir tane tek gözü olmayan köpek gördük ve arabaya aldık. Onun gibi yaralı ve kısırlaştırılmamış birçok köpek var.
Türkiye’nin her yerinde kısırlaştırılma sorunu var. Belediyeler ne yazık ki yeterli çalışmıyor.  Zonguldak’ın tüm ilçelerinde de durum bu şekilde. Günlerdir Devrek konuşuluyor her yerde kısırlaştırılmamış, tedavi altına alınmamış köpekler var. Bartın’daki sel felaketinde ölen köpeklerin bazıları Zonguldak’tan getirilmişti. O getirilen köpeklerin hepsi selde mahsur kalıp öldü. Nisan ayında Tarım ve Orman bakanlığının öncülüğünde ‘sokak hayvanları kısırlaştırılma’ seferberliği başlatıyoruz adı altında bir seminer düzenlendi. Seminerde Tarım ve Orman bakanı Vahit Kirişçi açıklamalar yaptı. Fakat hala başlamadı. Türkiye’de kısırlaştırma hususu çok yetersiz durumda. Bu yüzden dernek olarak çalışmalara devam ediyoruz” dedi.
Ayrıca sosyal medya üzerinden kısırlaştırma seferberliği başlatan Alper Karmış, tüm hayvanseverlerin kısırlaştırılma seferberliğinin bir parçası olması gerektiğini belirtti.

Haber: Melisa Sapaz

Editör: TE Bilişim