Zonguldak Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı  Enerji-Bir-Sen Şube Başkanı Sedat Güngör Asgari Ücret ile ilgili sosyal medya hesabında bir açıklamada bulundu. Güngör yaptığı açıklamada; “İşte size Asgari ücret hesabı”

Sevgili Dostlar, uzun zamandır aklıma hep takılan ve beni ruhen çok rahatsız eden Asgari Ücret hesabını, 4 kişilik bir aile için sadece üç öğün, İki simit, İki çay üzerinden yaptım.

Çayı 1,50. Simiti 2,00 TL’den hesaba koydum. Bunu da kamuoyunun takdirine sunuyorum.

Sevgili Dostlar, ülkesini seven Devlet büyüklerimiz, İş adamlarımız, Siyasetçilerimiz, STK temsilcilerimiz gelin şapkamızı önümüze alarak şu duruma bir bakalım.

Bir kişi bir öğünde iki simit ile iki çay içse, eder sana 7.00 TL. Üç öğünde eder 21.00tl.

Dört kişilik bir ailenin bir öğünde yiyeceği 21×4=84.00 TL.

Aynı dört kişinin üç öğünde yiyeceği ise 84×3=252.00 TL.

Dört kişilik bir aile üç öğün de 252.00 tl yediğine göre,

Aynı ailenin bir aylık çay simit harcaması 252.00× 30= 7560. 00 TL olduğu çok net olarak ortaya çıkmaktadır. Bu ailenin kirası, çocuklarının eğitimi, elektrik, su, doğal gaz ve diğer insani giderlerini de hesaba katacak olursak rakamın nereye varacağını herkes, Hepimiz görmekteyiz.

Bunu iki kişilik bir aileye indirsek bile, önümüze çıkan rakam, Asgari Ücret önümüzdeki yıl en az 5000 TL olmalıdır.

Lütfen herkes, hepimiz bu doğrularla yüzleşmeliyiz. Eğer insanlar zorunlu ihtiyaçlarını karşılayacak bir gelire sahip olmazlarsa, Toplumun temeli olan mutlu ve huzurlu aile yapısı ortaya çıkmaz. Bunun sonucunda da Sağlıklı bir toplum oluşmaz. Lütfen artık bu gerçekleri görerek el birliğiyle bu tablonun düzelmesi için herkes, her kesim üzerine düşen fedakarlığı yapma zamanıdır. Fil dişi kulelerde oturup ta, Yüksek gelir ve yüksek maaş alanların, Asgari ücretliye ve düşük gelirlilere sabır tavsiye etmesi de artık kabul görmüyor.

Biri yer, biri bakar, Kıyamet ondan kopar derdi büyüklerimiz. Toplumdaki bu adaletsiz gelir dağılımına Devlet, Millet, İş adamları, STK’lar, Siyasetçiler hep birlikte bir çözüm üretmeliyiz. Yoksa Tehlike Zilleri çalıyor.” dedi.

Editör: TE Bilişim