Okurlarımızın güveni bizim olmazsa olmazımızdır. Z HABER ve Z HABER kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz olarak sizlere samimi bir özür borcumuz var.Zonguldak, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’un görevden alındığını ilk defa Z HABER’den öğrendi.  Bu haberin ardından kısa süre sonra Tosun’un Z HABER’e yaptığı açıklamayı paylaştık. Tosun’un görevden alınması ile birlikte en çok merak edilen isim ise Tosun’un yerine kimin geleceğiydi.

Tosun’un görevden alındığını öğrendiğimiz kaynağımız Mustafa İnan isminin ön planda olduğunu söyledi. Yine aynı kaynağımız geçtiğimiz hafta sonu imzaya hazırlandığı bilgisini verdi. Bunun üzerine BEÜ Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa İnan’a ulaşmaya çalıştım. Kendisi toplantıda olduğunu belirterek sonra dönebileceğini iletti. Konuyu yazarak izah ettim. Bir doğrulama olmadığı gibi bir yalanlama da yapılmadı. Haber yayına verilmeden İnan’ın yeni İl Milli Eğitim Müdür olduğu yönünde farklı alanlardan da bilgiler veya iddialar geldi. Bizler de sizlerle paylaşmak istedik.

Tosun’un görevden alındığı haberinde olduğu gibi diğer basın kuruluşlarımız bu haberi de bizden alarak okurları ile paylaştılar. İlerleyen dakikalarda  sendikal çevrelerde Züleyha Aldoğan isminin Zonguldak İl Müdürü olarak atandığı konuşulmaya başlandı. Durum bundan ibaret. İlk günden beri siz okurlarımızın güvenini suiistimal edecek her konudan kaçınmaya çalışıyoruz. Siz okurlarımızdan, Sayın Mustafa İnan’dan, MEB bakanlığı yetkililerinden ve basın mensubu arkadaşlarımızdan özür diliyoruz. Anlayışınız için teşekkür ediyoruz.

Editör: TE Bilişim