Zonguldak bir taraftan Ankara’ya derdini anlatmaya çalışırken diğer yandan şehrin gerçekleri ve geleceği görmezden gelinmeye devam ediyor. Cazibeli kaynaklar yıllardan beri olduğu gibi yine lobisi ve siyasetçisi güçlü illere gidiyor.

ZONGULDAK YİNE YOK
Cazibe merkezleri programı kapsamında yatırımların desteklenmesi hakkında kararda yeni düzenlemeler yapıldı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, Kilis cazibe merkezleri programı kapsamına alındı. Kilis'le birlikte program kapsamındaki il sayısı 24'e yükseldi. Zonguldak ise yine sıralamaya alınmadı.

2 MİLYON                                          
Kararla ayrıca, imalat sanayi yatırımlarının desteklenmesi için çeşitli iller bazında öngörülen yatırım limitleri kaldırılarak, bu kapsamda desteklemeye dahil olabilecek yatırımlar için asgari yatırım tutarı limiti 2 milyon TL olarak belirlendi. Kararın 9. maddesiyle düzenlenen ve karar kapsamındaki destek unsurlarından yararlananların diğer kamu kurum ve kuruluşların desteklerinden yararlanmayacağına yönelik hükümde değişiklik yapıldı.

YATIRIMCILARIN ÖNÜ AÇILDI
Buna göre, bu çerçevede destek unsurlarından yararlanan ancak bununla birlikte diğer kamu kuruluşlarının sadece sübvansiyonlu kredi desteğinden yararlanan yatırımların kararın faiz desteği dışındaki unsurlarından yararlandırılabileceğine yönelik düzenlemedeki "faiz desteği" ibaresi madde metninden çıkarıldı.
Bu düzenlemeyle, bahsedilen kapsamdaki yatırımların karardaki destek unsurlarının tamamından yararlanmasının önü açıldı. Bu imkan, karar kapsamında düzenlenmiş ve tamamlama vizesi yapılmamış teşvik belgelerine de uygulanacak.

ZONGULDAK’IN YER ALMADIĞI İLLER
Adıyaman
Bitlis
Hakkâri
Muş
Ağrı
Diyarbakır
Iğdır
Siirt
Ardahan
Elazığ
Kars
Şanlıurfa
Batman
Erzincan
Kilis
Şırnak
Bayburt
Erzurum
Malatya
Tunceli
Bingöl
Gümüşhane
Mardin
Van

Editör: TE Bilişim