7 Ocak 2013’te metan gazı püskürmesi sonucu 8 arkadaşını kaybeden Zonguldaklı maden işçisi Ayhan Gökgöz Trabzon Maçka’da ve Soma’da çalışmak üzere 5 maden işçisi istendiğini duyurdu.

Gökgöz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ihtiyacı olan ve madenci belgesi olan kişilerin yönlendirilmesi için dostlarına çağrıda bulundu.
“Sevgili dostlar geçmiş olduğumuz şu zor günlerde Zonguldak’ın ekmeğini yiyen ve bizleri unutmayan dostalar ima teşekkür ederim. Dün aksam Trabzon Maçka’dan madenlerde çalışacak 5 madenci arkadaş talep ettiler. Yine Soma’dan bir dostumuz da 5 madenci dostumuza senin vesilenle iş aş sağlamaya çalışacağını söyledi. Bu vesileyle yeraltı maden ocaklarında çalışacak, madenci belgesi olan, haftada iki gün izin hakkına sahip, iki asgari ücret üzerinden çalışma imkânları var. O kadar çok ise ihtiyacı olan arkadaşım var ama inanın simdi aklıma gelmiyor. O yüzden sayfama yazma gereği duydum. İyi ki varsınız dostlarım. Sizlerin sayesinde bir dostumuza vesile olabiliyorsak ne mutlu bize Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim