Milletvekili Hamdi Uçar, BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne bazı doktorların bıçak parası aldığı veya hastaların özel muayenehanelere yönlendirildiği iddialarını değerlendirdi.
Milletvekili Uçar: “Üniversitenin bu şekilde anılmasını istemeyiz. Geçmişte bu şekilde uğraşan hekimlerimiz olduğunu söyleyince tüm hekimlerimizi zan altında bırakmış oluruz.  Ama görevini gerçekten layıkıyla yapan hekimlerimiz var. O işlerle uğraşan 2-3 tane hekim tüm camiayı kirletiyor. Bunların üzerine gidilmesi lazım. Bugün çevre illerden de şehrimizin içinden de sıkıntısı olan üniversite hastanesine gidiyor. Onun için hastanenin hukukunu korumak zorundayız.  Görev yapan hocalarımız 3-5 sene görevini yapar başka yere gider. Bizim sahip çıkmamız gerekiyor. Bunun gibi bu camiayı kirletenler ifşa edilmeli. Ama kurumu yıpratmadan bunu yapmalıyız.  Buradan hastalar neden başka şehirlere gitsin?  Buranın daha dinamik olması lazım. Bıçak parası alan hekimler, muayenehanesine gelmeden hastaya bakmayan hekimler ilkel hekimlerdi. 80’lerde kaldı o hekimler. Günümüzde bunları konuşmak gerçekten acı veriyor. Artık yeni bir yönetim olması lazım orada. Zannediyorum rektör hocamızın da bu şekilde bir kanaati oluştu ki bu süreçte yeni bir hocamız başhekimliğe geldi. İnşallah yeni arkadaşımız üniversite için daha dinamik kararlar alır. Hastanede bir takım şeyleri değiştirir diye düşünüyorum” dedi.
SORUNU BAŞHEKİM NASIL ÇÖZECEK?
Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar’ın bu açıklamalarının ve yaşanan bazı yönetimsel sorunların ötesince BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin en büyük sorunu ise 700 taşeron çalışanın kadroya geçmesinden sonra gelen 4 milyonun üzerindeki mali yük.  Hastane üzerinde bu mali yük azaltılmadığı sürece döner sermaye veya diğer bazı zorunlu giderlerin karşılanması pek mümkün değil. Hiçbir tedarikçi BEÜ’ye mal vermek istemiyor çünkü mal  verenlerden pek çoğu parasını 2 seneden önce alamıyor. BEÜ’nün yeni bir çıkış yapması, daha fazla hasta kabul etmesi ve daha büyük ameliyatlara yeniden devam edebilmesi için öncelikle siyasetin, Ankara'nın’ ve milletvekillerinin destek olması gerekiyordu. Uçar’ın BEÜ Tıp Fakültesi’nde yaşanan sorunların çözümünü başhekim değişikliğine bağlamaması, yükü Rektör Prof. Mustafa Çufalı ile  yeni Başhekim Doç. Dr. Özcan Pişkin’e bırakması sorunların artarak devam edeceği anlamına geliyor.

Editör: TE Bilişim