Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın; “Gevezelik’ yapmakla eleştirdiği Prof. Dr. Mustafa Sözen hakkındaki eleştirilere  sosyal medya sayfasından yanıt verdi.

BAŞKAN ALAN NE DEMİŞTİ?

Alan’ın basına yansıyan; “Kendisi bir derdi varsa bize yazılı bir talepte bulunabilir. Ben basın yoluyla ya da sosyal medya yoluyla bu tip yorumlar yapmak istemiyorum. Biz bunların hepsini ciddiye alsak burada iş yapamayız. Bizim böyle bir tarzımız yok biz hizmet etmeye geldik. Böyle bir ne vaktimiz ne de enerjimiz var. Lauvar Alanı Projesi en kısa zamanda hayata geçecek, bu iş buraya kadar geldikten sonra bundan sonra bir eleştiri yapmanın bir anlamı yok. Bu sadece gevezelik olur. Eğer bilim adamlarımızın ya da Zonguldak için dertlenenlerin bir derdi varsa bize yazılı olarak iletebilirler” sözleri farklı kanatlardan da tepki çekmişti.

MUSTAFA SÖZEN’DEN ALAN’A YANIT
Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Sözen’in Alan’ın bu sözlerine yanıtı şu şekilde oldu;

“Lauvar Alanı Otoparkı Paylaşımım Hakkında
*
Facebook paylaşımımın yerel basında haber olması üzerine Sayın Belediye Başkanı beni gevezelikle itham etmiş.
*
Bu konudaki düşüncelerimi şöyle ifade etmek isterim:
*
Sayın Başkan'dan beklediğim yanıt şu olurdu:
*
"Lavuar alanı bizim de önemsediğimiz ve halkımızın hizmetine onlara layık bir şekilde sunmak için proje ürettiğimiz bir konudur. Hatta seçim bildirgemizde bile bu konu geniş şekilde yer almıştı. Çekilen sıkıntının farkındayız ve bu konuda üzgünüz. Ancak halkımızdan kısa bir süre daha sabretmelerini istiyoruz. Süreçte çok ilerledik ve kısa sürede (örneğin 2021 yılının sonuna kadar) konuyu çözmüş olmayı planlıyoruz"
*
Şık olmaz mıydı?
*
Talebini bize yazılı olarak iletseydi derken bunun tercümesi şu mudur? Konu hakkında hiç bilgimiz yoktu, bilseydik niye yapmayalım?
*
Pandemi döneminde elde dilekçeler Belediye kapılarında mı dolaşacaktım. Vatandaşın talebini, düşüncesini merak ediyorsanız işte duymuş oldunuz.
*
Belediyenin alan hakkında bir projesi varsa, Lauvar alanında niçin bu proje hakkında bilgilendirme panoları yok? Vatandaş ne yapılacağını, ne zaman yapılacağını, şu ana kadar neden yapılmadığını nereden bilsin? Ben oraya ne yapılacak, ne zaman yapılacak nereden bileyim? Alana kocaman bilgilendirme panoları ile yapılacak planın görsellerini, zamanlamasını koyamaz mısınız?
*
Üstelik dedim ki "20 yıldır burası hiç daha iyi olmadı, herkes suçlu". Niye mevcut Belediye ile bir sorunum olsun ki? Sadece bu ilde yaşayan sıradan bir vatandaşım ve kentin çok kullanılan bir otoparkının bu halde olmasından mutsuzum. Hepsi bu.”

Editör: TE Bilişim