Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ) düzenlenen Hemşirelik Haftası programında konuşan Rektör İsmail Hakkı Özölçer, “Diğer sağlık çalışanları, ‘doktorlar zaten yeterince parladı’ diyor, şimdi sizin parlama zamanınız” dedi. 

Kırım Savaşı zamanında, Osmanlı’nın yaralı askerlerine imkansızlıklara rağmen bakım hizmeti vererek modern hemşireliği başlatan Florence Nightingale’nin doğum günü olan 12 Mayıs, tüm dünyada ‘Hemşireler Haftası’ olarak kutlanıyor. ZBEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde de hemşireler haftasını kutlamak için düzenlenen programa, Üniversite Rektörü Özölçer’in konuşması damga vurdu.  
Hemşirelerin özveriyle çalıştığı yoğun bir pandemi döneminden geçtiğini belirten Rektör Özölçer, “Diğer sağlık çalışanları, ‘doktorlar zaten yeterince parladı’ diyor, şimdi sizin parlama zamanınız. Gerçekten bunun iltifat olduğunu düşünmeyin, samimiyetime inanıyorsunuz inşallah. Bu zamanlarda böylesi amansız bir pandeminin pençesinde kıvranırken siz, insanlara umut ışığı oldunuz. Hastaların Allah tarafından kendilerine gönderilmiş melekler olarak gördüğü insanlar oldunuz. Hastaların yarısı psikolojik zaten, sizin gülen yüzünüzü gördüğü anda hastaların yarısını halletmiş oluyorsunuz. Günümüzde bütün hastalıkların başında stres, sıkıntı, moral bozukluğu, negatif enerji, geliyor. Bu da sizin sayenizde, bilhassa Covid zamanında insanlara hiçbir karşılık beklemeden, para beklemeden, ailelerinizi bıraktınız. Özveriyle hizmet ettiniz ve bunun karşılığını beklemediniz.” dedi. 

Hemşirelerin hizmet şartları ile  iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin değiştiğine değinen Rektör Özölçer, “sizin sadece belki çalışma şartlarınız iyileştirilebilir, sayı arttırılabilir. Biz hastanemize çok önem veriyoruz. Siz hemşirelerimize, kapımız her zaman açık” diye konuştu.
Çanakkale Savaşı’nda Safiye Hüseyin Elbi’nin yoktan var edip sunduğu hizmet ile modern türk hemşireciliğinin başlangıcı olduğuna değinen ZBEÜ Hemşire Hizmetleri Müdürü Vildan Kalkan Akyüz, “Hemşireler, dünyada sağlık hizmetinin sunulduğu her alanda çalışan hemşireler, ihtiyacı olanlara sağlık hizmeti sunmak için sınırlı kaynaklarla en zorlu koşullarda ‘herkese sağlığı’ savunmak için hizmet etmektedir.” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından ZBEÜ Hastanesi’nde 20 yılı aşkın süredir sağlık hizmeti veren hemşirelere teşekkür plaketi ve hediye verildi.

Editör: TE Bilişim