TBMM Genel Kurulu'nda, 28. Dönem milletvekillerinin yemin töreni sona erdi. Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, toplam 581 milletvekili ant içti. Ant içme töreni 10,5 saat sürdü.
Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı, Deniz Yavuzyılmaz, Saffet Bozkurt, Eylem Ertuğrul ve Ahmet Çolakoğlu yemin etti söz verdi.
Zonguldak milletvekilleri yemin sırasında oldukça heyecanlıydı.

TBMM Genel Kurulu'nda, 28. Dönem milletvekillerinin yemin töreni sona erdi.
Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, toplam 581 milletvekili ant içti. Ant içme töreni 10,5 saat sürdü. Yemin etmeyen milletvekilleri, Genel Kurul'a katıldıkları ilk birleşimin başında yemin edecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için ayrılan özel locada yemin töreninin bir bölümünü takip etti. Genel Kurul'a girdiğinde uzun süre alkışlanan Erdoğan, milletvekillerini ve dinleyici locasındaki vatandaşları selamladı.
Milletvekili sıralarına, üzerinde 28. Dönem Milletvekilleri Ant İçme Töreni yazılı kokartlar ile papatya ve karanfillerden oluşan çiçek buketleri bırakıldı.
Yemin sırası gelen milletvekillerinin yakınları, sırayla izleyici locasına alınarak milletvekillerinin yeminini izledi.

YANLIŞ OKUYANLAR 
Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban ve AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, yemin metnini yanlış ya da eksik okudukları için yeniden ant içtiler.
AKP'nin kayıp 'altın' dosyası | CHP'li Yavuzyılmaz paylaştı: PTT'de 2  milyon dolar buhar

BAHÇELİ’DEN UYARI
CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, kürsüye geldiğinde Genel Kurul'u selamladıktan sonra yemin metnini okudu. Bunun üzerine Bahçeli, kürsüde yemin metni haricinde bir ifade kullanılamayacağını belirterek, Tanal'dan yeniden ant içmesini istedi. Tanal, yeniden yemin etti.

CHP eski il ve ilçe başkanlarından Osman Zaimoğlu'na kınama! CHP eski il ve ilçe başkanlarından Osman Zaimoğlu'na kınama!

MECLİS 7 HAZİRAN’DA TOPLANACAK
Yemin töreninin tamamlanmasının ardından, TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasanın 94. maddesi gereğince TBMM Başkanlığı için gösterilecek adayların Meclis'in toplandığı 2 Haziran Cuma gününden itibaren 5 gün içinde Geçici Başkanlık Divanına bildirilmesi gerektiğini söyledi.
Başkan adaylarının isimlerinin 6 Haziran Salı günü saat 24.00'e kadar bildirilebileceğini kaydeden Bahçeli, "Meclis Başkanı seçimine 7 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'te başlanacaktır." dedi.
Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ant içme töreni için saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

MECLİSTE MİLLETVEKİLİ YEMİNİ NASIL EDİLİR?
Milletvekilleri, göreve başlarken şu şekilde yemin ediyor.
"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."