Karabük'te kızının tedavisi için 90 bin lira harcamıştı! O davayı kazandı! Karabük'te kızının tedavisi için 90 bin lira harcamıştı! O davayı kazandı!

Büyük Zonguldak’ı küçülte küçülte böldüler parçaladılar.
O da yetmezmiş gibi siyaseten düşman yaptılar.
İnsanlarını, akrabaları, dostları, kardeşleri karşı karşıya getirdiler.
Bartın il oldu.
Karabük il oldu.
Sırada Ereğli’nin il olması tartışmaları var.
*
Ve ne zaman bu şehirlerde eski Büyük Zonguldak’ın var ettiği kurumlara işçi alımı olsa mikro milliyetçilik hortladı, hortlatıldı.
*
Siyasetçiler tribüne oynadı kardeşler iş ekmek derken  kutuplaştırıldı.
*
Ne zaman Erdemir’in, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun, Kardemir’in işçi alımı gündeme gelse bölgesel milliyetçilik, sosyal barış ve Büyük Zonguldak geçmişinin ötesine geçiyor.
Yaşananlar, söylemler bir rekabetten çok kısasa kısas hesaplaşmasına döndüğü için sosyal barışı da dinamitliyor.
*
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alınması gündeme geldiğinde madenciliğin kültürel birikimi de zorunlu kılmasından kaynaklı olarak işçi alımı Zonguldak Bartın ve Karabük Yenice ile sınırlı tutuluyor.
Burada bir anormallik yok.
Kimsenin bir itirazı da yok!
*
ERDEMİR işçi alımı yapacağı Ereğli ve Zonguldak ilçelerinin dışındaki şehirlerden alım yapılması haklı olarak tepkilere neden oluyor.
*
Ancak bunun bir de Karabük örneği var.
KARDEMİR işçi alımı konusunda çerçeveyi Karabük ile sınırlandırdı.
Bunun üzerine TTK’nın işçi alımında Karabük’ü dışlamadığına vurgu yapılarak KARDEMİR’e çağrılar yapıldı.
*
Özel bir kurum olan ancak başında siyasetin atadığı isimlerin bulunduğu KARDEMİR bu çağrılara kulak tıkarken bu sefer ‘TTK’ya Karabük’ten kimse alınmasın’ çağrıları ve sosyal medya paylaşımları yükseldi.
*
Tüm tepkilerin haklı bir nedeni olsa da bu gelişmeler onlarca şehit vermiş Karabük Yenice için; 
“Yenice’nin ne suçu var?” sorularını akla getirdi.
*
Zonguldak başta olmak üzere Soma ve Ermenek’e de çok sayıda madenci torunu göndermiş, bedeller ödemiş, acıları dinmemiş Yenice’nin TTK’ya işçi alımında saf dışı tutulması haksızlık olur ancak bu durum KARDEMİR’in tutumunu da haklı çıkarmaz.
*
KARDEMİR’in TTK’da olduğu gibi Zonguldak geneli için de oransal bazda kontenjan ayırması bu tarz tartışmaları da önlemiş olur.
*
Zonguldak ve Karabük siyasetçilerine düşen görev,  etnik kutuplaşma ve sosyal barışı dinamitleyen tavırlardan uzak durarak bağları kuvvetlendirmek olmalı!
*
Halkın ve haklının yanında olan Z HABER’i takip etmeye devam edin!