DSP Zonguldak İlçe Başkanı Haşim Aslan'ın açıklaması şöyle:  

"Partimizde yaşanan son gelişmeleri ve genel başkan Önder Aksakal'ın ne il başkanlarına ne de Parti meclisiyle danışmadan almış olduğu kararı asla desteklemiyoruz.  

Başkanlık kuruluna sadece öneri olarak sunduğu ve bireysel ikbal beklentisi sonucu Cumhur ittifakını desteklemek kararını Parti meclisinde onaylamazken il başkanlığından görüş dahi alınmadan yapmış olduğu bu anlaşmayı kesinlikle onaylamıyor ve bu zihniyetteki bir genel başkanına da daha fazla çalışmaya uygun bulmuyoruz.  

Bugün itibarıyla yıllardır büyük bir özveri ile emek verdiğim DSP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.  

DSP Parti üyeliğim bundan sonra daha devam edecek ve yakın tarihlerde yapılacak olan kurulmada partimizin ilk yarı yaşatacak yeni kadrolarla yola devam etmeyi umut ediyorum." 

DSP Zonguldak İl Başkanı Didem Günaydın’ın açıklaması şöyle:  

“Değerli Basın Mensupları 

Partimizde yaşanan son gelişmeleri ve Genel Başkan Önder AKSAKAL'in, ne il başkalarına ne de parti meclisine danışmadan almış olduğu kararı asla desteklemiyoruz. 

Başkanlık Kuruluna, sadece öneri olarak sunduğu ve bireysel ikbal beklentisi sonucu ; Cumhur İttifakını destekleme kararını, parti meclisi de onaylamazken; İl başkanlarından, görüş dahi alınmadan yapmış olduğu bu anlaşmayı, kesinlikle onaylamıyor ve bu zihniyetteki bir genel başkanla da daha fazla çalışmayı uygun bulmuyoruz. 

İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi! İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi!

Bugün itibarıyla, yıllardır büyük bir özveriyle emek verdiğim D.S.P Zonguldak İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. D.S.P Parti üyeliğim, bundan sonrada devam edecek ve yakın tarihlerde yapılacak olan kurultay'ımızda. Partimizin ilkelerini yaşatacak,yeni kadrolarla yola devam etmeyi umut ediyorum.”