Güneşe aldanmayın! Zonguldak için sağanak uyarısı! Güneşe aldanmayın! Zonguldak için sağanak uyarısı!
Yapılan zam açıklaması ile hayal kırıklığına uğrayan Bağkur ve SSK emeklilerinin adına konuşan Tüm Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu; “Bizi sap yerine koyamazsınız. Biz fırına gidince  fırıncı bu işçi bu memur emeklisi diye ayırmıyor” dedi.
Sarıoğlu açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek; “Tüm İşçi Emekli Dul Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Yönetim Kurulu Başkanı olarak bugün kamuoyuna açıklama yapmak durumunda kaldım. Konumuz ne? AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, akşam işçi emeklisiyle ilgili açıklama yaptı. İşte tereddüt etmeden, düşünmeden bir de emekli yılı ilan ediyorum dedi. İşçi emeklisi 37.50, memur emeklisi 49.50. Bu akşam 5 puan ilave ediyorum. 40.50, sanki mükafat veriyormuş gibi” dedi.
56-70 KATSAYI VARDI. ONU 28'E İNDİRDİN
Daha önce yapılan kat sasyısı düzenlemesinin de kendilerini mağdur ettiğine dikkat çeken Sarıoğlu’nun açıklamaları şöyle;
“Yahu sayın AKP Genel Başkanı Memlekette yangın var, pazarda yangın var. Fiyatlar almış başını almış gidiyor. Emekliler yıllarca çalışmış, çabalamış, bayrağına, devletine, milletine saygılı olmuş. Prim ödemiş. Emekli olunca insan gibi yaşayayım. Maaşımı alayım demiş. Ama trafik tamamen karıştı. Kimin ne yaptığı belli değil.
Ben emekli olduğum zaman 56-70 katsayı vardı. Onu 28'e indirdin. İşçi emeklisi bu maaş ile nasıl geçinecek? Bir de işçi, memur emeklisi ayrımı neden yapıyorsunuz?
25 SENE YER ALTINDA ÇALIŞTIM
Sayın Cumhurbaşkanım ben ülkemin Cumhurbaşkanına saygı duyarım. Bayrağıma, devletime, milletime saygı duyarım. Ben şu anda AKP Genel Başkanı olarak size sesleniyorum. Ben 25 sene yerin altında kömür kazmış bir insanım. Benim binlerce, milyonlarca emekçi arkadaşım senin açıklamanı bekliyordu. Ama bizleri sükutu hayale uğrattın.
AYNI FIRINDAN AYNI EKMEĞİ ALIYORUZ
Bu maaşla biz geçinemeyiz. Mümkün değil. İşçi emekçisi bunun hesabını soracak. Bizi kimse sap yerine koymasın. Memur emeklisiyle, işçi emeklisini ayırt edemezsiniz. Ben emekçiyim, fırına gittiğim zaman bu memur emeklisinin ekmeği, şu işçi emeklisinin ekmeği diyen var mı? Yok. Aynı fırından aynı ekmek alıyoruz Onun için biz aynı bayrak altında yaşıyoruz. Bu memleket bizim. Bu devlet bizim. Onun için diyorum ki memleketimizi idare edenler sayın genel başkan yapma, yanlış yapıyorsun. Kaderinle oynayacaksın. İşçi emeklisi bunun hesabını sandıkta soracaktır diyorum.
TORUNUNA HARÇLIK VEREMEZSİN
Şimdilik bu kadar açıklama yapıyorum. Biraz sonra Ankara'da genel başkanımı arayacağım. Sayın Satılmış Çalışkan'ı. Ondan da bilgi alacağım. Yeniden bir açıklama yapacağım. Emekli mağdur. Emekli özgür. Emekli perişan. Emekliyi bu hale sokma hakkınız yok. Sen torununa bile bu aylık maaşla harçlık veremezsin.
Böyle bir dünya yok. Yanlış yaptınız diyorum”
Editör: Şeyma Kaya