15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla anıt önünde toplandı.

Zonguldak'ın kent merkezinde bulunan Madenci Anıtı önündeki alana da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında sahne kuruldu.

Yürüyüşün ardından, konuşmalar, dinletiler ve gösterilerle Demokrasi nöbeti sabaha kadar devam edecek.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz demokrasi nöbeti esnasında günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Vali Tutulmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"08 - 09 Temmuz 2023 tarihlerinde ilimizle birlikte Batı Karadeniz Bölgesindeki illerimizde sel, su baskını ve taşkınlara sebep olan aşırı yağışlardan olumsuz yönde etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun derken biri ilimizde olmak üzere hayatını kaybeden üç vatandaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan ve devleti tümüyle ele geçirme amacı taşıyan darbe girişimi, asil ve kahraman milletimizin onurlu direnişi ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı dik duruşu ve liderliği sayesinde bozguna uğratılmış, ülkemizin geleceğine ve demokrasiye sahip çıkan, feraset sahibi necip milletimiz tarihte eşi görülmemiş bir direniş örneği ve cesaret sergileyerek Fethullahçı terör örgütüne karşı bir demokrasi zaferine imza atmış, demokrasimize kasteden bu,  sinsi darbe girişimine karşı,  Türk milletinin,  verdiği toplumsal destek ve Türkiye'nin gücü ulusal ve uluslararası kamuoyuna gösterilmiştir.

15 Temmuz gecesi alçakça düzenlenen hain darbe girişimine Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatansever mensupları, kahraman emniyet güçlerimiz ve milletimizin verdiği karşılık devlet ve milletin bütünleştiği, bir Milli irade mücadelesi olarak şanlı tarihimizdeki yerini almıştır.

Fethullahçı terör örgütü yapılanması ülkemiz için olduğu kadar dünya içinde bir tehdit oluşturmakta olup,  ülkemizin bölünmez bütünlüğüne,  birlik ve beraberliğine kasteden bu hain yapı, tamamen yok edilene kadar devletimizin mücadelesi azim ve kararlılıkla sürdürülecektir.

  Türkiye Cumhuriyeti, büyük ve emsalsiz mücadelelerle elde ettiği kazanımlarını ne pahasına olursa olsun koruyacak,  Türkiye Yüzyılının Kahramanları sayesinde bu aziz millet birlik ve beraberlik içerisinde ilelebet yaşayacaktır.

Cumhuriyetimizin 100.yıl dönümünü kutlamaya hazırlandığımız ve Türkiye Yüzyılına girdiğimiz şu günlerde;  devletimiz; milletimizin birlik ve beraberliğini, gücünü, kabiliyetlerini, vizyonunu, potansiyelini, tüm dünyaya gösterirken, 15 Temmuz gecesi vatandaşlarımızın, vatan, millet, bayrak uğruna verdiği mücadele ve fedakârlıkları sayesinde Türkiye Yüzyılının temelleri atılarak, “Türkiye Yüzyılı” milletimizin kahramanca mücadelesi ve azmi sayesinde inşa edilmektedir.

Hain darbe girişimi sırasında Türkiye'nin bağımsızlığı, Milli iradenin hakimiyeti için azim ve kararlılıkla mücadele eden, sokağa dökülerek canları pahasına bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi koruyan,  251 kahraman şehidimiz, 2738 gazimiz ve tüm 15 Temmuz kahramanları her zaman şükranla hatırlanacak, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet olma bilinci hep yaşatılacak, milletimizin bağımsızlığına göz diken dahili, harici hiçbir kötü emel ve  girişime teslim olunmayacaktır.

ZBEÜ Hastanesi Expomed Eurasia'da ZBEÜ Hastanesi Expomed Eurasia'da

Milletimizin milli iradeye ve demokrasiye olan inancı hiç eksilmeyecek, Aziz milletimiz, Milli iradenin temsil edildiği Gazi meclisimizi, Cumhurbaşkanlığı yerleşkesini, Genelkurmayımızı ve emniyet gibi stratejik hedefleri bombalayan, halkına kurşun sıkan üniformalı hainleri ve bu hain darbe girişimine tek vücut olarak karşı koyarak canını veren Türkiye  Yüzyılının Kahramanlarını asla unutmayacak, milletimizin destansı mücadelesini, şehitlerimizin hatırasını, gazilerimizin kahramanlığını hep yaşatacaktır.

Hain FETÖ terör örgütü ile mücadelenin önemi artarak devam etmektedir. FETÖ terör örgütü ile mücadele ülkemizin karşı karşıya kaldığı tehditlerle mücadelenin bir yönü olup ülkemiz, karşısına çıkan diğer tüm tehditlerle 1923’ten beri birlik ve beraberlik ruhu ile her alanda mücadele etmekte, egemenlik haklarını, vatanın bölünmez bütünlüğünü, uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını korumak için, devlet millet birlikteliği ile Vatan Aşkına, Millet Aşkına, Bağımsızlık ve Milli İrade Aşkına her zeminde meşru  çaba ve çalışmalarını sürdürmekte, devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla bu mücadeleyi kararlıkla devam ettirmektedir. 

Her yönden bağımsız, büyük ve güçlü Türkiye'den,  son yıllarda, dış politikada, enerjide, savunma sanayinde, ulaştırma ve altyapıda, teknolojide ve benzeri alanlarda imrendiren, göz dolduran, tüm dünyada takip edilen başarılı atılımlardan, milli birlik ve beraberliğimizden rahatsız olan, bunu büyük bir tehdit olarak gören küresel güçlerin ülkemiz üzerindeki sinsi ve kirli teşebbüs ve düzenleri  hiçbir zaman son bulmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin huzur, refah ve geleceği için tankların önüne yatarak, sıkılan kurşunlara göğüslerini siper ederek, milletimizin birliği, beraberliği uğrunda, bizlerin huzur, refah ve geleceği için gözünü kırpmadan canlarını feda eden demokrasi şehitlerimizi, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğrunda mücadele ederken hayatını kaybeden şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum."

Editör: U. G.