Zaimoğlu; "Şike olayına iktidar milletvekillerinden halen daha tavır yok" Zaimoğlu; "Şike olayına iktidar milletvekillerinden halen daha tavır yok"
Seçimlerin üzerinden bir ay geçmişken Zonguldak Belediyesi’nde ve CHP içinde büfe çatlağı yaşanıyor. Başkan Tahsin Erdem’in önceki başkan Selim Alan zamanında verilen ancak yerine getirilmeyen sözü tutmak için büfe tahsisi yaptığı yönündeki yaklaşımına destek olduğu kadar tepki de yükseldi.
Tepki gösterenler arasında sahilde mekanı bulunan CHP Belediye Meclis Üyesi Hürmet Kartal da yer alıyor.
SAHİL PROJESİ SIRASINDA KALDIRILDI
Zonguldak Valiliği’nin sahile inen çıkışında bulunan büfenin işletmecisi ise yaptığı açıklamada, burasının sahil projesinin yıkıldığı dönemde zaten var olduğunu, seçimi kaybeden Ömer Selim Alan’ın sözünü tutmadığı için büfeyi koyamadıklarını belirterek, başkan Tahsin Erdem’in verilmeyen sözü yerine getirdiğini açıklamıştı.
BİZE VERİLEN SÖZLER NE OLACAK?
Diğer yandan büfe veya benzer beklentiler nedeniyle pek çok isim Belediye Meclis Üyelerini ve il yöneticilerini yakın markaja aldı.
Seçim öncesi verilen taleplerin yerine getirilmesi için işi sıkı tutmaya çalışan isimler arasında iş sözü alan veya beklenti içine girenler dikkat çekiyor.
PARTİ İÇİNDE İKİ FARKLI GÖRÜŞ
Başkan Tahsin Erdem ve CHP’nin büfe tartışmaları ile gündeme gelmesi nedeniyle parti içinde de farklı görüşler dikkat çekiyor.
Bu isimlerden birinin de büfenin konulduğu bölgede işletmeci olan CHP Meclis Üyesi Hürmet Kartal olduğu ileri sürülüyor.
Bazı partililer ise; “Daha bir ay olmadan büfe ile gündeme gelmek için mi bu kadar çalıştık?” sözleri ile tepkilerini dile getirirken bazı partililer ise büfe tartışmaları ile başkan Tahsin Erdem’in kasıtlı şekilde yıpratılmaya çalışıldığını vurguladı.
CHP il ve ilçe teşkilatları ile partililer arasında yaşanan görüş ayrılığı cadde sohbetlerine de yansıyor.
Editör: Şeyma Kaya