-ÖZEL HABER-

CHP’de kongre çağrılarına Olcay Can’dan tepki geldi! CHP’de kongre çağrılarına Olcay Can’dan tepki geldi!

Z HABER’e konuşan Kotra, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yüz il şeklindeki açıklaması sonrası İl olması beklenen 19 ilçenin arasında KDZ. Ereğli’nin olmadığını, il olacaksa da buna Kdz. Ereğli halkının karar vereceğini ifade etti.

Kotra daha önce Ereğli’nin il olmaması yönünde açıklamalarda bulunmuş Zonguldak’ın Bartın ve Karabük’ün ayrılmasından sonra bir kez daha bölünmemesi gerektiğini ifade etmişti.

Kotra Z HABER’e yaptığı açıklamada
“Daha önce ne söylediğimi çok iyi hatırlıyorum. Defalarca dile getirdim. Kdz. Ereğli’nin il olmasını isteyen yok. Sadece bazı siyasiler bunu gündeme getiriyor. Bu konu yeniden hortladı. Ereğli halkı istemiyor. İl olacak 19 ilçenin içinde de Kdz. Ereğli yok. Zonguldak zaten 2 ilçe kaybetti. Üçüncü ilçesini de kaybetmemeli” dedi.

Kotra daha önceki açıklamalarında ne demişti?
Murat Kotra seçim sürecinde ve öncesinde Ereğli’nin il olması konusunda açıklamada bulunan siyasileri hedef alarak “Zonguldak’a ihanet ediyorlar” demişti. Kotra’nın daha önce yaptığı açıklama şu şekildeydi:
 “81 vilayetin içinde il olacak ilçeler arasında Ereğli en çok hak edeni, en güzeli ve hepsinden daha fazla gelişmiş bir ilçemiz. Ama Ereğli bizim Zonguldak’ın. Ereğli’nin il olması Zonguldak’ın böğrüne hançer saplanması demektir.  Ben Ereğli’nin köylerine gittiğim zaman ‘Ereğli il olsun’ diyeni duymadım. Ama orada 3-5 tane şovenist çıkıyor diyor ki ‘Ereğli il olsun’. Siz Zonguldak’a ihanet ettiğinizin farkında değilsiniz. Zonguldak’a daha fazla sahip çıkılması gerekiyor.” demişti.

Editör: U. G.