Rüzgar esiyor, Çatalağzı zehirleniyor! "Nefes alamıyoruz!" Rüzgar esiyor, Çatalağzı zehirleniyor! "Nefes alamıyoruz!"
Her toplantısında Zonguldak Belediyesi’nin batık olduğunu söyleyen CHP Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem’in 700’ü aşkın çalışan için günlük yevmiyenin 1500 lira olacağını açıklaması farklı tartışmaları da beraberinde getirdi.
ERDEM’İN ÇIKIŞI SENDİKAL ÇEVREDE DE TARTIŞMA YARATTI
Zonguldak Belediyesi’nin gelir kalemlerini belli olduğuna dikkat çeken sendikacılar; “Gelir gider hesabının tam olarak masaya konulmadan, bir ay sonra, üç ay sonra doğacak olan maliyet hesapları dikkate alınmadan atılacak adımlar bir süre sonra yerini işçi kıyımlarına bırakır” diye konuştu.
TAHSİN BEYİ YANLIŞ YÖNLENDİRİYORLAR
Önceliğin iş güvencesi olması gerektiğine dikkat çeken sendikal çevreler; “Bizler çalışan kanadında yer alıyoruz. İşçi arkadaşlarımızın hak ettikleri ücretleri almasını isteriz. Bunu isterken sürdürülebilir olmasını da önemseriz. Tansu Çiller’in iki anahtar vaadi gibi vaadlerle bu işler olmaz. O maaşı bir ay verdiniz ikinci ay veremediğiniz zaman işçinin moralini bozar, çalışma barışını yok edersiniz. Ayrıca bu maaş düzenlemelerinde amir, memur, işçi skalalarını iyi dikkate almak lazım. İşçinin oyunu almak için kulağa hoş gelen sözlerin bütçesel bir karşılığı yok. Tasarruf ederek bu rakamları karşılayamaz veya sürekliliğini sağlayamazsınız”
ÇOK SAYIDA İŞÇİ İŞSİZ KALABİLİR
Geçmişte benzer örneklerin yaşandığına dikkat çelen sendikal çevreler; “Bu orantısız zam açıklamaları bir yönetim değişiminde beraberinde işçi kıyımlarını da getirdi. Bu  rakamların sürdürülebilir olması gerekiyor. Olmadığı zaman endişemiz çok sayıda işçi arkadaşımızın işsiz kalmasıdır. Ne yazık ki bir yönetim değişikliğinde 150 – 200 civarında bir işçi arkadaşımızın işten çıkarılacağı yönünde bazı listelerin yapıldığı iddiaları var. Bazı yaklaşımlar bunu gösteriyor. Birileri çıkarılacak işçilerin listelerini hazırlıyorsa şehirde başka sancılar başlar. Maaşa zam işe son uygulamaları geçmişten beri yanlıştı. Tutarlı adımlar atılmalı. İşçi ve çalışan arkadaşlarımız daha sonra enkaz edebiyatına dönen yıllar yaşamak istemez” diye konuştular.
Editör: Bekir Ekici