Ereğli yolunda olay! Alev alev yandı! Ereğli yolunda olay! Alev alev yandı!

Zonguldak Kilimli Çatalağzı beldesinde kurulu ÇATES Termik Santrali’nin , kazanlarını soğutma suyu ihtiyacını karşılamak amacı ile Dereköy mevkinde kurduğu kül barajı bölge halkının sağlığını tehdit ediyor.
Kül Barajı yakınlarındaki Kokurdan Mahallesi sakinleri Z HABER’e ulaşarak yetkililere seslendi.
Baraj içerisinde biriken küllerin rüzgarlı havalarda uçuştuğunu belirten bölge sakinleri “ Rüzgarlı havalarda küller uçuşuyor. Camları bile açamıyoruz. Yaşlı insanlar var hasta insanlar var nefes almakta zorlanıyorlar. Bu konuda yetkililerin bölgede inceleme yapmasını ve gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Çok mağdur durumdayız” dedi.
Termik Santralin soğutma suyu aldığı Çatalağzı Gölet ve Kül Barajı , 1990’larda , dönemin belediye başkanı Okan Surat ve Dönemin ÇATES Müessesse Müdürü Tayfun Açıl tarafından imzalanan bir anlaşma ile Çatalağzı Belediyesine önemli miktarda (Her yıl) para ödenmeye başlanmış ve Çatalağzı Belediyesi finansman açısından rahatlamıştı. Hatta bundan önce dönemin Belediye Başkanı Okan Surat belediyenin imkansızlıklardan çaresiz kaldığını hissettiği zamanlarda, başka bir partiye geçme kararı almak istemiş araya girenler tarafından engellenmişti.

Editör: U. G.