Zonguldak Dernekleri Federasyonu ZONDEF  üyesi aynı zamanda Zondef yönetim kurulu üyesi de olan Darıca Dernekler Federasyonu DADEF üyeside olan Darıca Zonguldaklılar Derneği DAZYADER Zonguldaklı Madencilerin depremde yazdığı tarihe bir ek daha yapmaya hazırlanıyor.

Bir babanın yardım çığlığı! "Kızımı yaşatın" Bir babanın yardım çığlığı! "Kızımı yaşatın"

YEDEP projesi kapsamında Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyinin destekleri ile Zonguldak Arama Kurtarma (ZAKUT) projesini hayata geçirmeye başladı.
Dernek Başkanı Mesut Koca projenin 200 proje içinden destek almaya hak kazandığını söyledi. Sivil toplum örgütlerinin gerçek çalışma alanı olan faaliyet alanlarına odaklanması gerektiğini ve bu bağlamda da çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Son zamanlarda yaşananların sivil toplum örgütlerinin öneminin arttığını ve Sivil Toplum Örgütlerinin hak ettiği değeri gördüğünü ifade etti. ZONDEF ve DADEF üyesi olan DAZYADER çatı örgütleriyle depremin 2.gününden itibaren Deprem bölgesine intikal etti ve hala çalışmalarına Hatay Samandağ da Sivil toplum Köyü inşasıyla devam etmektedir. Oluşacak ZAKUT ekibinin madenci torunlarından ve hali hazırda madende çalışan ve çalışmış kişilerden biraraya gelecek. Bizim burda canımız yok canımız Türkiye diyen Madenciler Türkiye için çalışmalara devam ediyor.

Editör: Melisa Sapaz