Adalet isteyenler yurt dışına kaçtı! Dina davasında karar! Adalet isteyenler yurt dışına kaçtı! Dina davasında karar!
Zonguldak Ankara yolunda heyelan sonrası boşlukta kalan büyük kayaları Z HABER’in ısrarlı çağrılarına rağmen indirmeyen Karayolları ve yetkililer faciaya ramak kalan son heyelanın ardından  bölgeye koştu. Bir aracın hasar gördüğü ve onlarca canın hayatına mal olabilecek olayı hafife alan yetkilileri son heyelan sonrası askıda kalan diğer kaya kütlesi için yeniden uyarıyoruz. Heyelan sonrası yol açma çalışmalarını marifetmiş gibi gösteren Karayolları yetkililerine soruyoruz?
Bir- Daha önce yaşanan heyelan sonrası o kayaların düşeceği belli olduğu halde sizleri uyardık. Gece saatlerinde inen o kayaları neden almadınız? Dün gece hasar gören aracın içindeki vatandaşlar ölse hesebını nasıl verecektiniz?
İki- Aynı yerden sürekli otobüsler geçiyor. O kayalar bir öğrenci servisi veya yolcu otobüsünün üzerine düşseydi, orada yaşanabilecek can kayıplarının can kayıplarının hesabını nasıl ödeyecektiniz?
Üç - Her gün o yolu kullanan siyasetçiler, milletvekilleri ve bürokratlar Karayolları’nı aramadı mı? Yoksa onlar aradı da siz mi ertelediniz, ötelediniz, oyaladınız? Aynı olay Kastamonu sınırlarında yaşansaydı yine aynı şekilde sorumsuzluk yaşanır mıydı?
Dört – Bir aracın kayalara çarparak durduğu gecenin sabahında yine bir büyük kaya parçasının askıda olduğunu görüyoruz. Bizim gördüğümüzü siz de görüyor musunuz? O kaya askıda dururken altta araçların geçişi devam ediyor. Böylesine bir risk varken nasıl oluyor da o kaya parçası hala orada duruyor?
Editör: Şeyma Kaya