Anahtar Parti Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Merve Kır Müftüoğlu, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir lise önünde meydana gelen ve öğrencilerin yaralandığı silahlı saldırının ardından açıklama yaptı. Müftüoğlu, okul güvenliği için alınan tedbirlerin sahada uygulanması gerektiğini vurguladı.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde lise önünde yaşanan silahlı saldırı, okul çevrelerinde güvenlik tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Saldırıda öğrencilerin yaralanmasının ardından Anahtar Parti Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Merve Kır Müftüoğlu, yazılı bir açıklama yayımlayarak yaşananlara tepki gösterdi.
Müftüoğlu, 21 Eylül 2026 tarihinde Ankara’da İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından imzalandığı belirtilen, yedi bakanlığı kapsayan çocukların eğitim süreçlerinin güvenliğine yönelik iş birliği protokolüne dikkat çekti.
Protokol kapsamında riskli okullarda polis görevlendirilmesi, okul çevrelerinde güvenlik ve denetimlerin artırılması gibi tedbirlerin açıklandığını hatırlatan Müftüoğlu, protokolün imzalanmasının hemen ardından Turgutlu’da silahlı saldırı yaşanmasını eleştirdi.
“Güvenlik Açıkları Sorgulanmalı”
Açıklamasında yaralanan öğrencilere geçmiş olsun dileklerini ileten Müftüoğlu, kamuoyuna duyurulan güvenlik tedbirlerinin uygulamadaki karşılığının sorgulanması gerektiğini ifade etti.
Müftüoğlu, çocukların güvenliğinin yalnızca imza törenleri ve açıklamalarla sağlanamayacağını belirterek alınan kararların gecikmeden hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.
Saldırının tüm yönleriyle aydınlatılmasını isteyen Müftüoğlu, sorumluların hukuk önünde hesap vermesi ve varsa ihmali bulunanların tespit edilmesi gerektiğini kaydetti.
Açıklamasını “Geçmiş olsun Manisa” sözleriyle tamamlayan Müftüoğlu, okul çevrelerinde güvenlik tedbirlerinin eksiksiz uygulanması gerektiğini vurguladı.




