Zonguldak

Zonguldak 14 il arasına alınmadı!

Abone Ol

-ÖZEL HABER-

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’deki görev yapan Onkolog Uzmanı Prof Dr. Hüseyin Engin ve Atatürk Devlet Hastanesi’nde çalışan Onkolog Sema Türker’in aşırı yoğunluk ve benzer gerekçelerle Zonguldak’tan ayrılmaları büyük sıkıntıya neden olmuştu.
Atatürk Devlet Hastanesi’nde göreve başlayan Medikal Onkoloji Uzmanı Metin Pehlivan performansı ile bir nebze olsun sorunları rahatlatırken BEÜ’ye mecburi hizmet ile onkolog atanması bekleniyordu.
Sağlık Bakanlığı tarafından mecburi hizmet ile görevlendirme listesinde 14 ile atama yapılırken BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın Sağlık Bakanı Yardımcısı ile birebir görüşerek talebini iletmesine rağmen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Araştırma Ve Uygulama Hastanesi’ne atama yapılmadı. Mecburi hizmet listesinde yer almayan BEÜ Hastanesi’ne ne zaman atama yapılacağı merak ediliyor.
Onkolog sorunu nedeniyle açıklama yapan BEÜ Başhekimi Dr. Özcan Pişkin “Son başvurumuzdan sonra atama yapılacağı konusunda umutluyuz. İki defa kadro açıldı ama başvuran olmadı. Biz kadro açarız doktorlar başvurur. Son atamada umutluyuz” ifadelerini kullanmıştı.