Devrek Kaymakamlığı iş birliğiyle düzenlenen program, gurbette yaşayan Devrekliler ile memleketindeki hemşerilerini aynı bayram sevincinde buluşturdu.

ZONDEF Genel Başkanı Ziya Öncan, her bayram farklı bir ilçede benzer programlar düzenlemeyi hedeflediklerini belirterek ilk uygulamanın Devrek’te gerçekleştirilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Öncan, “Bayramlar sadece ailelerin değil, memleket sevdalılarının da buluşma vesilesidir. Bizler de gurbette yaşayan hemşerilerimiz ile sıladaki gönülleri aynı sofrada, aynı duyguda buluşturmak istedik. İlk adımı Devrek ilçemizde attık. İnşallah bundan sonra her yıl farklı ilçelerimizde bu birlik ruhunu yaşatacağız” dedi.

Programda Devrek ilçe protokolü, kamu kurum yöneticileri, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Ayrıca gurbette yaşayan; siyaset, bürokrasi, akademi, hukuk, medya ve iş dünyasında önemli görevlerde bulunan Devrekli ve Zonguldaklı isimler de programa katılarak memleket hasretini bayram coşkusuyla giderdi.

ZONDEF yönetim kurulu üyeleri ile ZONDEF ailesinin de yoğun katılım sağladığı programda duygu dolu anlar yaşanırken, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Devrek halkının misafirperverliğinin programa ayrı bir değer kattığını ifade eden Ziya Öncan, organizasyona katkı sunan, ilçe protokolüne ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Zonguldak'ta dere sularının yükselmesi nedeniyle üç köydeki köprüler ulaşıma kapatıldı
Zonguldak'ta dere sularının yükselmesi nedeniyle üç köydeki köprüler ulaşıma kapatıldı
İçeriği Görüntüle

“Gurbetten Sılaya Bayram Buluşması” programının önümüzdeki yıllarda Zonguldak’ın farklı ilçelerinde devam ettirilmesi planlanıyor.

D060A81E 825C 4E80 Aec4 996715C21Ff8Cd470Da8 F447 45Bc 8C4F 9A6Fc4Ab2338