Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) ile Çin'in kömür madenciliğinde en önde gelen üniversitesi olan Çin Madencilik ve Teknoloji Üniversitesi – Beijing (CUMTB) arasında ortak ‘Kalın Kömür Damarı Madenciliği Araştırma Merkezi’ kurulması için işbirliği protokolü imzalandı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ile Çin Madencilik ve Teknoloji Üniversitesi – Beijing (CUMTB) heyetinin katılımıyla Rektörlük makamında imzalanan protokol ile iki üniversite arasında araştırma ve eğitim alanında iş birliğinin ileri bir seviyeye taşınması amaçlanıyor.

İmzalanan protokol, araştırma merkezi kurulması, eğitim ve araştırma işbirliği, öğrenci değişimi programları, öğretim üyelerinin karşılıklı değişimi, ortak araştırma projeleri, ders paylaşımı, akademik yayınların ve diğer bilgilerin paylaşımı gibi çeşitli alanları kapsıyor. Kısa dönemli akademik programları da içeren protokol ile iki üniversite, bilgi ve deneyimlerini paylaşarak daha geniş bir uluslararası işbirliği ağı oluşturmayı hedefliyor.

Rektör Özölçer, uluslararası işbirliği ve araştırma bağlarının güçlendirilmesine yönelik önemli bir adım attıklarını dile getirerek, “Çin Madencilik ve Teknoloji Üniversitesi – Beijing (CUMTB)” ile imzaladığımız bu protokol, araştırma ve eğitim alanlarında daha geniş iş birliği fırsatları sunacak. Amacımız, araştırmacılarımıza ve öğrencilerimize uluslararası perspektifler kazandırmak, öğretim üyelerimizin ve araştırmacılarımızın uluslararası düzeyde deneyim paylaşımına olanak sağlamak ve madencilik sektörü ile ortak projelerle yenilikçi bilgi üretimine katkıda bulunmaktır” dedi.

1 Mayıs'ta trafiğe kapanacak yollar belli oldu! 1 Mayıs'ta trafiğe kapanacak yollar belli oldu!

Editör: U. G.