Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi merkez kampüsü içinde yaşanan yoğunluk ve yer sıkıntısı artarak devam ediyor.  Kampüsün  genişleme alanı olarak gündeme gelen Alay Komutanlığı’nın kullandığı saha için yapılan girişimler de sahipsiz ve sonuçsuz kaldı. 
UZAKTA ARAMAYA GEREK YOK
Yer arayışları gündemdeyken ZBEÜ merkez kampüsünün Kozlu sahil yolu üzerinde kalan eski yurt binaları yeni yurt binası yapımı için yıkıldı. Yolun deniz tarafında bulunan  yurtlara ilaveten yapılmak istenen yeni yurt binalarının bir başka noktaya kaydırılarak eski yurt binalarının bulunduğu alanın üniversiteye tahsisi ise  üniversitenin büyümesi ve daha doğru planlanması için yeni bir fırsat sundu.
KİM ÇÖZECEK?
Yıkılan eski yurtlar merkez kampüs içinde bulduğundan burasının üniversiteye tahsis edilmesi şehir ve üniversite için yeni bir fırsat olacak. Gerekli düzenlemenin hayata geçmesi için ZBEÜ Rektörülüğü’nün talep etmesi, Genlik ve Spor Bakanlığı’na ise yurt için bir başka yer gösterilmesi gerekiyor. Z HABER olarak; başta Zonguldak Sayın Valisi Mustafa Tutulmaz, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Sayın İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Ömer Selim Alan,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Hakan Yüksel’den  bu öneriyi dikkate alarak siyaset kanadının da desteği ile şehir yararına en doğru adımların atılmasını öneriyoruz.

Editör: Melisa Sapaz