TFFHGD Zonguldak Şubesi tarafından yapılan açıklamada, haberde yer alan kişinin Erol Demir olduğunu açıkladı. 

Yazılı açıklamada “Erol Demir isimli Gözlemci Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği üyesi değildir. Geçtiğimiz sezon camiamıza yakışmayan davranış ve tutumları ile alakalı olarak Genel Merkez Disiplin Kurulumuza ihraç istemi ile alakalı dosya ek’lerde belgeleri belirtilerek gönderilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

TFFHGD Zonguldak Şubesi’nin açıklaması şu şekilde:

12.01.2023 Tarihinde  Z Haber isimli internet sitesinde “Talimatlara aykırı görev yapan İl Hakem Kurulu Üyesi Kim” ve Halkınsesi isimli internet sitesinde “İl Hakem Kurulu talimatlara aykırı mı” başlıklı haberlerin ardından Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulunca açıklama yapma zarureti doğmuştur.

Haberlerde belirtildiği gibi İl Hakem Kurulları Merkez Hakem Kurullarınca atanmaktadır ve atanma kriterleri talimatlarla belirlenmektedir. Vizeli olarak görev yapan tüm Hakem ve Gözlemcilerimiz Merkez Hakem Kuruluna bağlıdır. Merkez Hakem Kurulu’nun talimatlarına göre görev yapmaları mecburidir. 

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 08.12.2022 tarihinde gerçekleştirdiği toplantısında alınan karar uyarınca, Merkez Hakem Kurulu Talimatı kabul edilmiş ve yürürlüğe girmiştir. Talimatın 16’ncı Maddesi (İHK BAŞKAN ve ÜYELERİNİN KRİTERLERİ), 7’nci fıkrasında belirtilen  “Görsel, işitsel, yazılı (internet dahil) ve sosyal medyada FUTBOL YORUMCUSU OLARAK DAHA ÖNCEDEN GÖREV YAPMAMIŞ ve halihazırda yapmıyor olması” kriteri vardır.

İsimleri yukarıda belirtilen haber sitelerinin iddiaları çerçevesinde araştırma yapılmış ve iddiaların doğruluğu maalesef belgelenmiştir. Zonguldak İl Hakem Kurulunda Başkanvekili olarak görev yapan EROL DEMİR isimli gözlemci, İlimizde yayın yapan bir televizyon kanalının SPOR KRİTİK adlı programında daha önceden futbol yorumcusu olarak görev yaptığı anlaşılmıştır.

Ayrıca bahsi geçen Gözlemci ile alakalı Merkez Hakem Kurulu Talimatının 16’ncı Maddesi (İHK BAŞKAN ve ÜYELERİNİN KRİTERLERİ), 4’ncü fıkrası (Futbol Disiplin Talimatı uyarınca bir defada 45 gün, toplamda 90 gün ve daha fazla ceza almamış olmak) ile alakalıda araştırma yapılması istenilecektir. Çünkü bahsi geçen Gözlemci daha önceden Futbol Antrenörlüğü yapmıştır ve görev yaptığı süre içerisinde 29.10.2017 tarihinde Zonguldak Süper Amatör Küme müsabakası olan Gelikspor-Kilimli Belediyespor müsabakasında  Hakemlerimize ağıza alınmayacak küfür ve hakaretler etmiş, Hakemlerimize saldırmaya kalkmıştır. Akabinde disiplin kuruluna sevk edilerek ceza almıştır.

Ayrıca Erol Demir isimli Gözlemci Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği üyesi de değildir. Geçtiğimiz sezon camiamıza yakışmayan davranış ve tutumları ile alakalı olarak Genel Merkez Disiplin Kurulumuza ihraç istemi ile alakalı dosya ek’lerde belgeleri belirtilerek gönderilmiştir.

Zonguldak Futbol Hakem camiası bu zamana dek Merkez Hakem Kurulu talimatları çerçevesinde hareket etmiştir. Bundan sonraki süreçte de aynı bağlılığını sürdürmeye devam edecektir. İddia edilen konularla alakalı olarak Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulumuz, Merkez Hakem Kurulumuz ve Amatör Futbol Disiplin Kurulumuz belgeleri sunularak bilgilendirilecek, gerekirse hukuki yollara başvurulacaktır.

Spor Kamuoyuna saygı ile duyurulur…