Yüksek Seçim Kurulu (YSK), merkez ve taşra teşkilatına yapılacak olan 51 memur alımı için başvuru sürecini başlatıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, başvurular 8 Aralık 2023 tarihinde Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden başlayacak.

YSK İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı tarafından paylaşılan açıktan personel alım ilanına göre, 30 Kasım 2017 tarihli ve 7062 sayılı Yüksek Seçim Kurulu'nun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile 18 Şubat 2018 tarihli ve 30336 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu Memur Sınav, Atama, Yer Değiştirme ve Nakil Yönetmeliği kapsamında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesine göre (kadrolu) ekli listede sayısı, yeri, sınıfı ve ünvanı belirtilen yerlere personel alımı yapılacaktır.

Başvuru Şartları

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
  3. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  4. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  5. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak.

Başvuru Süreci

Başvurular 8 Aralık 2023 tarihinde saat 10:00’da başlayacak ve 17 Aralık 2023 tarihinde saat 23:59:59’da sona erecektir. Başvurular, Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden online olarak yapılacaktır.

Özel idare operasyonunda karar çıktı! 10 tutuklu! Özel idare operasyonunda karar çıktı! 10 tutuklu!

Adaylar, başvuru süreci ve şartlarıyla ilgili detaylı bilgilere YSK'nın resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirler. Başvuru süresi içinde yapılan başvurular titizlikle değerlendirilecek ve uygun görülen adaylar, ilan edilen tarihlerde sınav sürecine dahil edilecektir.

Editör: Melisa Sapaz