Zonguldak’ta “Hastane otoparkı” yapılacağı gerekçesiyle Kız Meslek Lisesi’nin yıkımı yasal olarak engellenince Yayla Ortaokulu’nun depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkımı gündeme gelmişti.

Yıkımı için yürütmeyi durdurma davası açan Av. Merve Kır depreme dayanıksız raporu olmadığını sadece rant için yıkım yapılacağını belirterek bilirkişi raporu talep etti.

Bilirkişi rapor bedeli olan 42 bin TL için Merve Kır bütün Yayla Ortaokulu mezunlarına seslendi. İMECE usulü ile bu paranın toplanıp Yayla Ortaokulunun yıkılmasına engel olabileceklerini belirten Av. Merve Kır yazılı bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Kamuoyunun malumu olduğu üzere; AKP hükümeti ve ona bağlı olan Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü, bugüne kadar binlerce Zonguldaklı gencin okuduğu, hayata hazırlandığı Yayla Orta Okulu’nu yıkmak istemektedir. Öne sürdükleri sebep ise depreme dayanıksız olmasıdır.Ama ortada buna dair bir rapor yoktur.

Zonguldak ve Düzce turizm için birleşti! Zonguldak ve Düzce turizm için birleşti!

Bugüne kadar başaramadılar ama birileri mücadele etmezse binayı yıkacaklardı anlaşılmaktadır. Bilindiği üzere konu mahkemeye intikal etmişti ve mahkeme yıkım için yürütmeyi durdurma talebini reddetmişti üst mahkeme iste red kararını reddetmiş ve okulun gerçekten depreme dayanıklı olup olmadığının anlaşılması için bir keşif yapılması gerektiğini belirtmiştir.Şimdi binanın bilirkişi tarafından depreme dayanıklı olup olmadığının incelenmesi gerekmektedir. Ancak bilirkişi giderleri için mahkemeye 42.000.00 TL yatırılması gerekmektedir.

Bu maliyetin karşılanması için Zonguldak’taki STK’ların ve Yayla Ortaokulu’ndan yetişenlerin harekete geçmesine ihtiyaç vardır. 7-8 günlük süreç içerisinde bu meblağ mahkemeye yatırılırsa bilir kişi gerekli incelemeyi yapacaktır.

AKP hükümetinin yıkıcı ve ranta hizmet eden bu tavrına karşı; imece usulü ile sorunun çözümü için hepimize görev düşmektedir.Eğer veliler bu harcı mahkemeye yatıramazlarsa hukuk mücadelemiz son bulacak ve tarihimiz Yayla  ortaokulumuz yıkılacak ve yerine otopark yapılacaktır.”

Editör: U. G.