Karabük’te araç takla attı! Yaralı var! Karabük’te araç takla attı! Yaralı var!
Kozlu grizu faciasında yaşamını yitiren 263 maden işçisinden Karabük Yenice ilçesinden olan 42 madenci için Yenice Maden Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi. Törene; Yenice Kaymakamı Mehmet Abdulkadir Güvenç, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Zonguldak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa, GMİS Genel Mali Sekreteri Yalçın Yiğit, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Yardımcısı Ercan Gebeş,  GMİS’e bağlı şube başkan ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve şehit madencilerin yakınları katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Yeniceliler Derneği Başkanı Bülent Bağbaşı, faciada yaşamını yitiren tüm madencileri sevgi, saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.
GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu da tüm maden ve vatan şehitlerine Allah’tan rahmet diledi. Anmaların amacının şehitleri rahmetle anmak ve bu acılardan ders çıkarmak olduğunu ifade eden Mutlu, “Çalışma hayatı daha güvenli hale getirmek için mücadele etmemizi hatırlatan bu acılardan üzerimize düşen dersi alarak iş güvenliğinin daha da arttırılarak hem fiziksel hem düşünsel olarak çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Onlar bu vatan için üretmek için canlarını feda ettiler. Hepsine Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine baş sağlığı dileğinde bulunuyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından şehit madenciler için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. Törende Anıt Mezardaki şehit madenci mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Editör: Şeyma Kaya