Z HABER’in TTK’ya alınacak 2 bin işçi için Yenice’ye kontenjan ayrılmadığı yönündeki haberinin ardından yeni bir tartışma başladı.
Zonguldak Karabüklüler Derneği Başkanı Serdal Acar konuyla ilgili değerlendirme yaptıklarını belirterek; “Bu konuda bize net olarak gelen bir bilgi yok. Milletvekillerimiz ile konuyu görüşüyoruz. Bir araya gelerek toplantı yapacağız. Sonrasında kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi.
Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz’ün Ankara kaynaklı bilgileri paylaşmasının ardından Yenice’den TTK’ya işe girmeyi umut eden işsizler de tepkili.

BAKANLIĞIN GEREKÇESİ; 
“KARABÜK’TE MADEN İŞLETMESİ YOK”
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alımı kriterleri arasında Zonguldak Bartın ve Yenice’de ikamet şartı aranıyordu.
Bir önceki işçi alımının aksine bakanlığın Yenice’yi devre dışı bırakmasının nedeni olarak Karabük ve Yenice’de TTK’nın bir işletmesinin bulunmadığı ve Yenice’den işçi alınmasının hukuki sorunlar doğuracağı gerekçe gösterildi.

Rüzgar esiyor, Çatalağzı zehirleniyor! "Nefes alamıyoruz!" Rüzgar esiyor, Çatalağzı zehirleniyor! "Nefes alamıyoruz!"

DAHA ÖNCE MEHMET ALİ ŞAHİN DEVREYE GİRDİ
Son yapılan 1000+500 işçi alımında da ilk etapta kontenjan verilmeyen Karabük için eski TBMM Başkanı ve milletvekili Mehmet Ali Şahin'in baskıları sonucu manevi bağlılıktan dolayı karardan dönülmüş ve Yenice'den işçi alımı sağlanmıştı.

Editör: Melisa Sapaz