Yeni Parti Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, yaptığı açıklamada Türkiye’nin asıl gündeminin “milyonların geçim sıkıntısı” olduğunu vurguladı. Dural, halkın yaşadığı ekonomik zorlukların suni tartışmalarla gölgelenmeye çalışıldığını belirterek, “Gerçek gündem, evine ekmek götürmekte zorlanan milyonların mutfaktaki yangınıdır” dedi.
Dural, siyasi iktidarın halkın geçim feryadını unutturmak için “terörsüz Türkiye” söylemleri ve “çerçeve yasa” tartışmalarıyla gündemi değiştirmeye çalıştığını ifade etti. “Mazota gelen her zam, tarladaki çiftçiden vatandaşın mutfağındaki tencereye kadar yansıyor. Tenceresi kaynamayan bir milletin öncelikli gündemi soyut kanun tasarıları değil, mutfağında tüten ocağın sönmesidir.” sözleriyle ekonomik krizin derinliğine dikkat çekti.
Yeni Parti İl Başkanı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Milletin gerçek gündemi hayat pahalılığı, enflasyon ve eriyen satın alma gücüdür. Gerçek terör, yurttaşları açlık sınırının altında yaşamaya zorlayan ekonomik koşullardır. Biz emeğin, alın terinin ve insanca yaşamın hakkını savunmaya devam edeceğiz.”
Dural, açıklamasını “Zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğu bu düzeni değiştireceğiz. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sözleriyle tamamladı.





