Ormanlık alanlarda ateş yakmanın yasak olduğu yaz sezonunda Zonguldaklılar çözümü güvenli ve portatif kamp ekipmanlarında buldu. Kamp ocakları ve kompakt kamp sandalyelerine talep her geçen gün artıyor.


Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte piknik ve doğa gezileri hareketlenirken, ormanlık alanlarda ateş yakmanın yasak olması vatandaşları alternatif çözümlere yöneltti. Mesire alanlarının yoğun olması nedeniyle doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenler, güvenli kullanım sağlayan portatif kamp ocakları ve kamp ekipmanlarına ilgi gösteriyor.
Zonguldak Kozlu'da faaliyet gösteren Eylül Masalı Kamp Outdoor yetkilisi Serkan Ergeldi, bu yıl özellikle kamp ocaklarına beklenenden çok daha fazla talep olduğunu söyledi.
Ergeldi, Zonguldak'ın şelaleleri, ormanları ve doğal güzellikleriyle kamp ve doğa tutkunlarının gözde şehirlerinden biri olduğunu belirterek, "Yaz aylarında bir kesim plajları tercih ederken, birçok kişi de ormanlık alanlarda ve doğanın içinde vakit geçirmek istiyor. Bu nedenle hem kamp mobilyalarına hem de kamp mutfağı ürünlerine ilgi ciddi şekilde arttı." dedi.
En büyük talebin kamp ocaklarında yaşandığını ifade eden Ergeldi, "Vatandaşlarımız bu ocakların tek kullanımlık olduğunu düşünüyor ancak durum öyle değil. Yeniden doldurulabilen modeller olduğu gibi, her yerde kolayca bulunabilen çakmak gazıyla çalışan seçenekler de mevcut. Orman yangınlarına karşı alınan tedbirler ve ateş yakma yasakları nedeniyle güvenli kamp ocakları daha fazla tercih ediliyor." diye konuştu.
Kamp sandalyelerinde de alışkanlıkların değiştiğini belirten Ergeldi, eski tip büyük katlanır sandalyelerin yerini sırt çantasına sığabilecek kadar kompakt modellerin aldığını söyledi.
"Artık insanlar hafif, taşınabilir ve konforlu ürünler istiyor." diyen Ergeldi, "Plaja gidenler şezlong ücreti ödememek için uzanabilen kamp sandalyelerini tercih ediyor. Doğaya çıkanlar ise az yer kaplayan ama rahat kullanım sunan modelleri seçiyor. Kamp mutfağında da hafif, temizlemesi kolay ve pratik ürünler ön plana çıkıyor. Özellikle ev hanımları evdeki tencere ve tavalarını taşımak yerine kamp için üretilen ekipmanları tercih ediyor." ifadelerini kullandı.
Kamp malzemelerinin pahalı olduğu yönündeki algının gerçeği yansıtmadığını da dile getiren Ergeldi, "Birçok kişi fiyatların yüksek olduğunu düşünüyor. Ancak mağazamıza gelip ürünleri inceleyen vatandaşlar hem çeşitliliğe hem de fiyatların uygunluğuna şaşırıyor." dedi.
Yaz sezonuyla birlikte doğaya kaçmak isteyenlerin sayısının artması, kamp ekipmanlarına olan ilgiyi de her geçen gün artırırken, uzmanlar vatandaşlara orman yangınlarına karşı alınan yasak ve kurallara titizlikle uymaları çağrısında bulunuyor.

Zonguldak’ın tüm Belediye başkanları: Ekipleriniz hazır mı?
Zonguldak’ın tüm Belediye başkanları: Ekipleriniz hazır mı?
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 07 24 At 14.24.14Whatsapp Image 2026 07 24 At 14.24.14 (1)Whatsapp Image 2026 07 24 At 14.24.14 (2)Whatsapp Image 2026 07 24 At 14.24.12Whatsapp Image 2026 07 24 At 14.24.13Whatsapp Image 2026 07 24 At 14.24.13 (1)