Zonguldak’ta daha önce kaçak maden ocağında ölen işçiyi yıkayıp giyindirip elektrik direğinin dibine bırakarak kaza süsü vermeye çalışan kaçak ocakçılar bu sefer bir başka işçiyi yakıp cinayet süsü vermeye çalıştı!

Kırat Mahallesi Koca Osman Sokak’ta yanmış bir erkek cesedi bulanların Polise haber vermesiyle başlayan soruşturma derinleşiyor.
Olayla ilgili gözaltı sayısı beşe çıkarken ölen kişinin Afgan uyruklu olduğu ve kaçak maden ocağında çalıştığı ileri sürüldü. Olay sonrası yapılan soruşturmalarda H.Ü’ye ait kaçak ocakta çalışan işçinin öldüğü, H.Ü ve beraberindekilerin olayı saklamak için yakarak kaza süsü vermeye çalıştıkları iddia edildi. Konuyla ilgili Zonguldak Valiliği’nce resmi açıkla yapılması bekleniyor.

Yüzünüzü Zonguldak’a dönün! Yüzünüzü Zonguldak’a dönün!

DAHA ÖNCE DE YAŞANDI
Zonguldak’taki kaçak veya özel maden ocaklarında yaşanan kaza ve ölüm olaylarının saklama girişimleri daha önce de pek çok defa oldu. Yine geçtiğimiz yıllarda yaşanan bir olayda kaçak ocakta elektrik çarpması sonucu ölen bir kişi Kapuz’da bir elektrik direğinin dibinde bulunmuş, işçinin maden ocağında hayatını kaybettikten sonra ocak sahibi  tarafından yıkanıp giyindirildikten sonra direğin dibine bırakarak ‘elektrik çarpması sonucu öldüğü’ izlenimi verilmişti.

Editör: Melisa Sapaz