Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın Polis Evi’nde gerçekleştirdiği veda yemeğinde CHP Zonguldak Milletvekillerine protokol masasında yer verilmemesi nedeni ile siyasi kriz yaşandı.

Zonguldak’ta emekli ve engellilere yüzde 50 su indirimi! Zonguldak’ta emekli ve engellilere yüzde 50 su indirimi!

Ak Parti milletvekillerine ve Ak Partili Zonguldak Belediye Başkanı'na ayrılan masada kendilerine yer verilmemesine CHP Milletvekili Eylem Ertuğrul tepki gösterdi. Ertuğrul'un yemek salonunu terk etmesinin ardından diğer CHP’li isimler de yaşanan duruma tepki gösterdi.

CHP’li isimler milletvekiline protokol masasında yer verilmemesinin bürokratik bir ayıp olduğunu belirterek yemek salonunu terk etmeye başladı.

Konu ile ilgili Z HABER'e konuşan Eylem Ertuğrul "Protokol düzenine uyulmamış. Normalde Validen sonra protokol sırasında milletvekilleri gelir. Bizim yerimize belediye başkanı oturuyordu. Valimizin devletin valisi olmasını beklerdik. Belki oturma düzeninden haberi yoktur ama geldiğinde gördüğünde uyarabilirdi. Bizim için uygun değildi. Tatmin edici bir açıklama alamadık. Kendisine yeni görevinin hayırlı olmasını diledik ve terk ettik orayı" dedi.

Editör: U. G.