Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü çalışmalarda son aşamaya gelindi. Uygulama ilk olarak belirlenen bazı illerde, mahalle bazlı pilot proje şeklinde başlatılacak ve ardından kademeli olarak ülke geneline yayılacak.
BÖLGESEL İHTİYAÇLARA GÖRE DESTEK SAĞLANACAK
Destek modelinde bölgesel koşullar esas alınacak. Özellikle kış şartlarının ağır olduğu bölgelerde ısınma giderleri için ek yardım yapılması planlanıyor. İl ve mahalle bazında yapılacak analizlerle, hangi bölgede hangi destek kalemlerinin öncelikli olacağı belirlenece
GELİR KRİTERİ BELİRLEYİCİ OLACAK
GETAD kapsamında, tespit edilecek gelir eşiğinin altında kalan haneler kira, gıda ve ısınma yardımlarından yararlanabilecek. Gelir tespit çalışmalarının ardından desteklerin kapsamı netleşecek. Gerek görülmesi halinde sosyal yardımlara ilişkin yeni yasal düzenlemelerin de gündeme alınabileceği belirtiliyor.
CEVDET YILMAZ TARİHİ AÇIKLAMIŞTI
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi'ni TBMM Genel Kurulu'nda yapılan 2026 bütçe görüşmeleri sırasında kamuoyuna duyurmuştu. Yılmaz, yeni destek modelinin istihdam üzerinde olumsuz bir etki oluşturmayacağını özellikle vurgulamıştı. Pilot uygulamanın 2026 yılında hayata geçirileceğini belirten Yılmaz, sistemin 2027'de ülke genelinde uygulanmasının hedeflendiğini ifade etmişti.





