Zonguldak Belediyesi emeklilere su indirimini reddetti! Zonguldak Belediyesi emeklilere su indirimini reddetti!

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın Polis Evi’nde gerçekleştirdiği veda yemeğinde protokol masasında CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul’a yer verilmemesi ve protokol kurallarına uyulmaması veda yemeğinin en çok konuşulan konusu oldu. Konunu ardından Vali Tutulmaz’dan veya valilikten herhangi bir açıklama yapılmadı. CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, CHP Merkez İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasında gazetecilerin bu konudaki sorusunu yanıtladı. Ertuğrul, olayın kabul edilebilir bir şey olmadığını ve protokol kurallarına Vali dahil herkesin uyması gerektiğini söyledi.

Ertuğrul şunları söyledi: 
“Sayın valimizin veda yemeğine katıldım dün. Gittiğimiz zaman masa yerleşimleri gerçekleştiği zaman protokol üyelerine aykırı şekilde diğer milletvekilleri sayın valimizin yanında oturduğu halde benim yan masada oturtulduğumu gördüm. Tabi o masada da çok değerli rektör ve amillerimiz komutanlarımız vardı. 

Benim protokol kuralları gereği vali beyin masasında olmadıydım. Bunda vali beyin haberi olmayabilir tabi ama Vali bey müdahale eder diye bekledim müdahale etmeyince kalktım, yeni görevinin hayırlı olmasını dileyerek olay yerinden ayrıldım. Benim ardından da il genel meclisi üyelerimiz kalktı. Protokol kuralları bellidir. Devlet ciddiyetini yansıtır bu kurallar. Sadece ak parti milletvekillerini kendi masasında oturtması beni ayrı masada oturtması kabul edilebilir diye bir şey değildir. O nedenle orayı terk ettim.” 

İKTİDAR MUHALEFET AYRIMI MI YAPILDI? 

İktidar muhalefet ayrımı yapılıp yapılmadığı sorusunu da yanıtlayan Ertuğrul, “Yapılmıştır tabi ki tablo ortada. Ak parti milletvekilleri o masada oturuyor. Ben başka masada oturuyorum. Denebilir değil ortada olan tablo bu. Vali bey ile bu konuda herhangi bir temas olmadı. Ne özel kaleminden ne kendisinden bir temasımız olmadı.” Dedi.

Editör: Melisa Sapaz