Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Ereğlili Saadet Oruç, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ile kayıp denizcileri arayan Nene Hatun gemisindeydi. AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen'in de katıldığı buluşmada, Kıyı Emniyeti, Kdz. Ereğli Bölge Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve AFAD tarafından yapılan sunum ile çalışmalar hakkında bilgi alındı. Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle gecikmeli olarak Ereğliye gelmek zorunda kalan Oruç ile Hacıbektaşoğlu daha sonra aranan denizcilerin aileleri ile görüşerek çalışmalar ve süreç hakkında bilgi verdiler.
Deniz faciasında yakınları kaybeden denizcilerin acılı yakınları ile tek tek görüşerek teselli etmeye çalışan Oruç, tüm ihtiyaç ve gereksinimleri konusunda da devletin yanlarında olduğunu söyledi.
Oruç, Vali Hacıbektaşoğlu ve çalışmaları yürüten ekiplere teşekkür ederek kolaylıklar diledi.

Bir 11 kişi görseli olabilir

Zonguldak CHP’de büfe polemiği büyüyor! Zonguldak CHP’de büfe polemiği büyüyor!

EREĞLİ’DE TEMASLAR
Sel ve fırtına döneminde Ereğli’ye gelemeyen Oruç, Zonguldak ziyareti sonrasında Ereğli’de de bazı ziyaretlerde bulundu. 
Selin yarattığı hasarlar ve kayıplar hakkında bilgi alarak esnafa geçmiş olsun dileğinde bulunan Oruç daha sonra Ankara’ya döndü.

Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir

Editör: Melisa Sapaz